Rascasse

Kalmthoutsesteenweg 121

2950 Kapellen

72 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Erwin Denys

Sluitingsdagen:

Zaterdagmiddag - zondag - maandag
03/297.94.29 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Na ons bezoek aan Restaurant "Rascasse" bleven we met gemengde gevoelens achter. Pastinaak is een seizoengroente die erg gewaardeerd wordt, maar liefst drie maal opdienen tijdens één maaltijd is te veel van het goede, zeker als ze bij één gerecht zo al dente was dat het “erover” was.

Hoogtepunten van de maaltijd waren de twee sublieme tussengerechten. Enerzijds genoten we van de "Stutte met Ploate", roggenbrood met pladijs dat zich volzuigt aan de subtiel getrokken bouillon van gebrande ui, waarin het geserveerd wordt. Hierdoor mondt het uit in een feest voor de zintuigen. Anderzijds de Ossenstaart met vichysoise van pastinaak. Deze schotel heeft een weelderige, succulente smaakrijkdom en wordt prachtig afgekruid met wat grof zeezout als ultieme teaser.

De tussengerechten tonen aan tot welk hoog peil chef Erwin Denys zijn brigade kan tillen. Het potentieel van de keukenploeg werd echter niet het hele menu lang volgehouden.

Als afsluiter was het dessertaanbod één grote teleurstelling. Het leken wel mise-en-place gerechten, die zonder bezieling werden gepresenteerd. De peren-appeltaart was onsmakelijk en ijskoud. De kaastaart was een massieve koude klomp die elke luchtigheid miste.

Gastvrouw Caroline Claeys doet haar job met veel talent en natuurlijke flair. Echter je bestek moeten bijhouden voor alle gerechten, in een restaurant waar de rekening oploopt tot over de 100 euro per persoon vinden we jammer! En het hoofdgerecht in één pot op tafel zetten, waarbij de klant zichzelf moet bedienen, daar moeten we ook nog aan wennen.

We waarderen wel het interessante wijnaanbod. Ook leuk is zeker dat bierliefhebbers voor een bierarrangement kunnen kiezen, waarbij ambachtelijke brouwsels in the picture worden gezet.

Prijsindicatie (02-09-2017)

€ 29,50 lunch menu (aantal gangen: 2)
€ 70.00 diner menu (aantal gangen: 6)
€ 105.00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 75.00 à la carte

€ 35.00 min. prijs / fles witte wijn
€ 35.00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Parking beschikbaar

Onze partners