Publiek

Ham 39

9000 Gent

70 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Olly Ceulenaere

Sluitingsdagen:

Zaterdagmiddag - zondag - maandag
09/330.04.86 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Restaurant Publiek van Chef Olly Ceulenaere en Kelly D'Hollander is hip en sterk in trek. Daarom is het, ook in de week, nodig om te reserveren. Men neemt er plaats aan houten tafels zonder meer. Een broodbordje zou een meerwaarde zijn, maar men houdt het liever minimalistisch.

We kozen het 6-gangen menu (74 euro) en werden verrast met kleurige borden en frisse smaken. De porties zijn wel bijzonder klein, zeker voor de vis en vleesgerechten, maar wel licht.

Het voorgerecht met groene en rode tomaat, en jonge verse geitenkaas met aardbei sprong er uit, zowel qua smaak als presentatie. Onze tafelgenoten hadden na 5 gangen nog honger en kozen voor kaas in plaats van dessert, waarvoor een supplement van 12 euro werd aangerekend. Vooral de portie brood (9 stuks) kon hun hongergevoel stillen. Voor het wisselen van het menu-dessert naar een Dame Blanche werd 2 euro extra aangerekend.

De bediening is eerder nonchalant en met weinig aandacht voor details. De wijnkaart oogt even trendy als het restaurantconcept, met een niet voor-de-hand liggende samenstelling, waarbij de sommelier van dienst echter weinig hulp kon bieden.

Prijsindicatie (31-08-2016)

€ 30.00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 74.00 diner menu (aantal gangen: 6)

€ 68.00 à la carte

€ 34.00 min. prijs / fles witte wijn
€ 34.00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras

Onze partners