Pastorale

Laarstraat 22

2840 Reet (Rumst)

83 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Bart De Pooter

Sluitingsdagen:

Zaterdagmiddag - zondag - maandag
03/844.65.26 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Tafelen in Reet is nog steeds een belevenis, niet alleen door de conceptuele kunst van Arne Van Collie oftewel Arne Quinze en de mooie tuin van Jan Bleys maar ook omwille van het vanuit de prachtige keuken ingezette assortiment van topproducten.

Wij stelden ons menu zelf samen en genoten vooreerst van enerzijds Geroosterde coquilles uit Dieppe, begeleid door schorseneren, een emulsie van walnoten en schorseneren, confituur van ingekookte melk met miso en een saus van ganzenlever en van anderzijds Marbré van ganzenlever, gepekeld uitje, een crème van mispels, compote van rode kool, appel, gepofte granen en een jus van veenbessen. Ook de hoofdgerechten stelden niet teleur. Aan de ene tafelkant verscheen zacht gegaarde Zeetong met gerookte rode biet, pudding van chorizo, mini venkel en mojo verde van dille en ter overzijde gegrilde Zeebaars, met scheuten van zeekool en met jonge wortel in diverse texturen en smaken.

De bordpresentaties waren telkens minutieus uitgekiend. Een subtieler gebruik van zuren en van rook-, grill- en ‘brand’technieken zou onzes inziens evenwel de puurheid van het hoofdingrediënt bijkomend accentueren en ook de bordsamenhang bevorderen.

Wij besloten onze maaltijd met een lekkere Dame blanche en een Selectie van kazen met verschillende broodsoorten en chutneys, vergezeld van enkele degustatiebieren.

Het zaalteam zorgde de ganse avond voor een zeer professionele en vlotte bediening. Sommelier Jon Stalmans is nog steeds een vakman en van onschatbare waarde.

Prijsindicatie (09-02-2017)

€ 60,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 125,00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 184,00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 120,00 à la carte

€ 50,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 50,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Parking beschikbaar
Huiswijn aanwezig

Onze partners