Nuance

Kiliaanstraat 8

2570 Duffel

88 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Thierry Theys - gastvrouw Sofie Willemarck

Sluitingsdagen:

Zaterdagmiddag - dinsdag - woensdag
015/63.42.65 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Een verrassing op elk gebied

Een paar amuses vooraf met een mengeling van appel, bosbes, framboos, aardbei. Lekker en niet te veel. Alle aandacht voor de gerechten die nog moeten komen. Goed zo.

We beginnen met Zalm “Ora King” met Puntpaprika & aziatische yoghurt. Escabèche (marineermengsel) met duindoorn. Zacht, perfect. Buitengewoon lekker. Wat een starter. Ik snoep wat van het brood, vier soorten, heerlijk.

Mijn tafelgenoot kiest in overleg met sommelier Victor Derks een klasrijke (Michael) Seresin Chardonnay Reserve Marlborough New Zealand 2014 (€ 90,00). We worden nog stiller van de wijn dan van de prijs.

Die wijn gaat vlot mee naar de Noordzeekrab met Gesmoorde biet, steranijs & kimchi (Koreaanse bereidingswijze, ingelegde groente). Die ingrediënten geven een echte meerwaarde, chef Thierry Theys laat ons genieten van zijn absoluut vakmanschap: een feilloze feeling voor smaken.

We nippen en genieten zuinig omdat onze Nieuw-Zeelander ook nog de Zeetong vergezelt met Bloemkool, mosselcrème & specerij, wat Pecorino. Oh, heerlijk, met dat ietwat zilte van citrus.

Mijn tafelgenoten discussiëren over de rode wijn. Er is een Duif uit Steenvoorde in aantocht. Met Cèpes, cacao & sanchopeper en Ingelegd rozenblad. Niet te geloven. Eerst de wijn. Sommelier Victor Derks heeft enkele voorstellen. Het wordt een kasteel van de papen: Château de Beaucastel (€ 15,00 per glas). Verrukkelijk.

Mijn duif is lekker rosé, voor mijn tafelgenoten is die iets té rosé. Vraag aan de chef: Had je de gaartijd niet moeten vragen? Thierry Theys: Nee, niet echt. Eigenlijk weet je hoe een duif bereid moet worden. Als klanten die liever langer gebraden willen, moeten ze het gewoon even zeggen. Geen probleem. Nuance houdt van alerte klanten, wij van een alerte chef en alert personeel. Zalig.

Nuance in Duffel serveert altijd twee desserten, de plaagstokken. Ik doe alsof ik dat een drama vind en ik geniet twee keer, van Meloen met Citroen & honing én Hazelnoot met Arganolie & oranjebloesem. Niet te geloven (bis). Er is nog tijd en ruimte voor een kop koffie. Maar die lekkere koekjes, het was niet nodig. Aheum.

Het is allemaal helemaal af: het eten, de wijnkennis, de professionele bediening, niet te stijf, niet te los, de juiste toon, het kader, de kwaliteit van eigenlijk alles. Zelden worden de toch hoge verwachtingen zo soepel volledig ingelost. Komen we terug? Zo snel mogelijk.

En om te eindigen nog een compliment van hier tot ginder: op de menukaart staat geen enkel verkleinwoord. Ik herhaal: geen enkel. De chef en de sommelier vinden dat logisch. Fijn. Onze strijd tegen overbodige verkleinwoordjes in restaurantjes begint resultaten op te leveren!

Achter elke succesvolle man, staat een sterke vrouw, zo klinkt het gezegde. Echtgenote en gastvrouw Sofie Willemarck doet deze uitdrukking alle eer aan: zij is de vriendelijkheid zelve. Bovendien werd de sommelier Victor Derks in 2018 verkozen als beloftevolle sommelier, voor FoodTaster.be een bijzonder jong 21-jarig talent.

Onze beoordeling: - smaakbeleving en presentatie gerechten: 63/70 - bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 25/30 - totaal: 88/100

Prijsindicatie (16-09-2018)

€ 65,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 95,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 125,00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 190,00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 160,00 à la carte

€ 50,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 50,00 min. prijs / fles rode wijn
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit
Huiswijn aanwezig

Onze partners