Nathan

Lange Koepoortstraat 13

2000 Antwerpen

69 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Nathan Van Echelpoel

Sluitingsdagen:

Zaterdagmiddag - zondag - maandag
03/284.28.13 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

In een pand waar voorheen een fietsenwinkel gevestigd was, opende Nathan Van Echelpoel op 1 november 2016 een eigen restaurant. Volgens een bijdrage in GVA beoogden de chef en zijn partner Eva uit te groeien tot een van de betere restaurants van’t Stad, preciserend: “We zullen de betere Frans-Vlaamse keuken serveren, maar we geven er onze eigen invulling aan. Het eten zal top zijn, maar een ster is niet onze ambitie.”

Een donderdagavond eind februari 2017. De locatie en het kader imponeerden ons niet, maar vermits deze aspecten klaarblijkelijk geen deel uitmaakten van het aspiratiepakket, kunnen wij het jonge koppel daarop niet afrekenen. Wél storend was de te wensen overlatende akoestiek die een aangenaam, rustig tafelgenot in de weg stond.

Was het eten top? Neen!

Het bord met skrei, champignons, paksoi en miso zat weliswaar vol smaak, maar het hoofdingrediënt zelf was flets en totaal afwezig. Na een lange wachttijd kwam een lekkere, frisse maar miniportie rode poon met kokkels. Als hoofdgerecht volgde een te weinig subtiel gerookt stuk spier van de achterkant van het schouderblad van een Spaans varken, vergezeld van wat boerenkool en van schorseneren op drie wijzen (puree, kroket en natuur). Schijfjes onbewerkte banaan degradeerden het dessert tot het minste bord van het overigens zacht geprijsd (€ 46) viergangenmenu.

Prijsindicatie (23-02-2017)

€ 30,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 44,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 56,00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 81,00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 77,00 à la carte

€ 32,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 32,00 min. prijs / fles rode wijn
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit

Onze partners