Minerva

Karel Oomsstraat 36

2018 Antwerpen

79 /100

Type keuken:

Klassieke keuken

Chef:

Johan De Pauw

Sluitingsdagen:

Zaterdag - zondag
03/216.00.55 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Restaurant Minerva is een klassieker in Antwerpen en dit niet alleen om de geschiedenis van het pand. In de vroegere Minerva autogarage neemt men plaats in een authentiek kader, met aandacht voor voldoende ruimte tussen de tafels. Gastvrouw An Feyens en gastheer Philip Iserbyt vormen, samen met Fernand De Buck en sommelier Eric Helleman, een fantastische zaalbrigade. Een meerwaarde zijn zeker de bewerkingen aan tafel: de versnijdingen van de vleesgerechten, het fileren van de vis, evenals de mogelijkheid van het bereiden van geflambeerde desserts.

Er worden ruime porties geserveerd en ook de lunch (38 euro) en het menu (68 euro) zijn prijs/kwaliteit een aanrader. Zo kregen we in het menu ganzenlever, kreeft met groenten, super mals lamsgebraad en als dessert een huisgemaakte diplomat met chocomousse en peer.

Voor de liefhebbers die à la carte verkiezen, wordt bij het perfect gedoseerde huis aperitief (wodka, appelsiensap en cassis) gestart met een ouderwetse kop met mosterd zoals ze die zelfs bij de beenhouwer niet meer verkopen, een kerstomaat met mozzarella en een bladerdeegstokje met sesam Deze getuigen niet van creativiteit maar passen helemaal in het concept. Als laatste hapje volgde een overheerlijke artisanale vleeskroket met zalf van bloemkool en winterpostelein.

De coquilles met pastinaak als voorgerecht zijn goed gekruid, maar naar onze smaak ietsje te ver gebakken, de pastinaakcrème erbij is wel top.

Voor de show moet je zeker een barbarie eend op wijze van Rouen (85,50€ voor 2 personen) bestellen: het is subliem en één van de signatuurgerechten van restaurant Minerva. De krachtige saus wordt in de zaal bereid en de eend wordt vakkundig getrancheerd door de gastheer, een lust voor het oog. Dit gerecht werd geserveerd met witloof. De talentvolle chef Marc Van Put kijkt trouwens niet op een extra portie room of boter, om zo de authenticiteit van de klassiekers te bewaren.

Het dessert Colonel met citroensorbet en wodka maakte de cirkel perfect rond. Restaurant Minerva is een absolute favoriet met een hoog retro-gehalte.

Prijsindicatie (02-09-2017)

€ 38.00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 50.00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 68.00 diner menu (aantal gangen: 4)
€ 95.00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 77.50 à la carte

€ 35.00 min. prijs / fles witte wijn
€ 35.00 min. prijs / fles rode wijn
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit
Parking beschikbaar
Hotel in de buurt
Huiswijn aanwezig

Onze partners