Le Prieuré Saint-Géry

Rue Lambot 9

6500 Beaumont

74 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Vincent Gardinal

Sluitingsdagen:

Maandag - dinsdag - donderdagmiddag - zaterdagmiddag
071/58.97.00 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Niet alleen in Vlaanderen zorgen wegenwerken voor files. Ook in en rond Charleroi, op weg naar het ongeveer 30 kilometer verder gelegen Beaumont, hadden we prijs: drie kwartier aanschuiven. Wij arriveerden dan ook een zelfde tijdsduur te laat in ons restaurant van bestemming: Le Prieuré Saint-Géry. Uiteraard hadden wij chef Vincent Gardinal van ons oponthoud verwittigd. De reactie was kort maar sympathiek: aucun soucis!

Bij aankomst werden wij verwelkomd door de vlotte zaalmedewerkster Astrid. Wij kregen een mooi gedekte, maar wiebelende tafel in de eetruimte links naast de inkomdeur. Rondkijkend stelden wij vast dat de dikke stenen muren en de rustieke plafondbalken in witte kleur overschilderd waren. Ook bleken wij de enige klanten te zijn. Even later kregen wij toch nog gezelschap van 4 andere tweetjes en van 1 grotere compagnie. Een mooi aantal couverts voor een doordeweekse middag in zo’n afgelegen oord! Of toch niet? Wij vernamen nadien dat de Waalse Gemeenschap haar feestdag vierde.

Wij bekeken de wijn- en de menukaart bij een gin-tonic en een sherry manzanilla uit Lusteau. Deze versterkte Spanjaard werd gul geschonken en in een wijnglas. Mooi, maar jammer genoeg op kamertemperatuur. De wijnkaart zelf telde nagenoeg 40 bladzijden, met referenties in alle prijssegmenten. Omzeggens alle wijnen bleken afkomstig uit Frankrijk.

Gelet op de vertraging in ons uurschema opteerden wij voor de zeer zacht geprijsde driegangen lunch ‘Clin d’Oeil’ tegen € 38 pp. Dit menu ging van start met een rauwe bio-zalm, begeleid door kwark en duxelles van komkommer en granny smith. De bordpresentatie was oogstrelend. De temperatuur van de zalm mocht evenwel frisser geweest zijn en de kruiding heftiger.

Daarna was het tijd voor licht gerookte eend. Ze was mooi rosé gebakken, maar miste ‘pezo’, lees peper en zout. Zij had gezelschap van boontjes en aardappelkroketten in ‘pont-neuf’ vorm. Als passende wijn voorzag de sommelier in een glas Los Vascos Cabernet Sauvignon 2015 uit ....Chili, geen beklijvende wijn.

Wij besloten de lunch met een dessert op basis van noisette-ijs en een dame blanche.

Slotbedenking: wij aten goedkoop, maar in Vlaanderen wordt in tal van restaurants welke niet of minder gelauwerd zijn, veel beter gekookt en is de totaalbeleving als klant van een fors hoger niveau.Prijsindicatie (27-09-2017)

€ 38,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 54,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 95,00 diner menu (aantal gangen: 6)
€ 140,00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 110,00 à la carte

€ 40.00 min. prijs / fles witte wijn
€ 40.00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Prijs Kwaliteit
Parking beschikbaar
Hotel in de buurt

Onze partners