Le Meurice – Alain Ducasse Parijs

Rue de Rivoli 228

75001 Parijs

85 /100

Type keuken:

Klassieke keuken

Chef:

Christophe Saintagne - Alain Ducasse

Sluitingsdagen:

Zaterdag - zondag
0033/144.58.10.10 - WEBSITE

Beschrijving

Het decor van dit sterrenrestaurant langs de Tuilerieën bij het Louvre is duizelingwekkend, de inrichting is geïnspireerd op het Salon de la Paix van het kasteel van Versailles. Tot daar het goede nieuws.

Het begon met de broodkar, we konden kiezen uit brood van het achtste, het tiende of het veertiende arrondissement. Hu? We schoten in de lach.

Sinds topchef Alain Ducasse heeft aangekondigd dat hij meer groenten en minder vlees ging serveren, experimenteert hij met zeer gewaagde gerechten die harmonie missen. Een houten stoomkorf met te lang op stenen wak gekookte groenten met een fletse dipsaus, nee, niet geslaagd.

Kalkoen met paarse aardappelen en een mopje kippenlever, tot daar aan toe, maar als dessert drie banale vijgen met een amandelzalfje verborgen in een soort krop sla, nee, laat maar zitten. Soyons sérieux.

We hebben ook nog een chocoladedessert gegeten maar we vragen ons nog altijd af waarom daar iemand een handvol grof zout over gegooid heeft. We weten niet wat er met Alain Ducasse aan de hand is maar hij lijkt het spoor bijster. De lunch was een grote teleurstelling. Iemand van het personeel vatte de bereidingswijze van verschillende gerechten goed samen: Ca manque du travail, er is niet hard genoeg aan gewerkt.

Maar de sommelier en maître d'hôtel en het zaalteam werken wél hard genoeg. Ze zijn ongelooflijk klantvriendelijk, geen moeite was te veel.

Prijsindicatie (29-09-2015)

€ 130.00 lunch menu (aantal gangen: 4)
€ 380.00 diner menu (aantal gangen: 5)

€ 260.00 à la carte

€ 110.00 min. prijs / fles witte wijn
€ 110.00 min. prijs / fles rode wijn
Rolstoel vriendelijk
Hotel in de buurt

Onze partners