L’air du temps

Rue de la Croix Monet 2

5310 Liernu

83 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Sang-Hoon Degeimbre

Sluitingsdagen:

Maandag - dinsdag - zaterdagmiddag
081/81.30.48 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Sang-Hoon Degeimbre en zijn echtgenote Carine openden L’Air du Temps in 1997, in een eenvoudige woning te Noville-sur-Mehaigne. In 2012 verhuisden zij naar een grote vierkanthoeve in Liernu, met een 4 ha grote eigen moes- en kruidentuin. Er zijn actueel 5 gastenkamers, bereikbaar via een metalen buitentrap. Tijdens ons bezoek waren uitbreidingswerken aan de gang.

Het restaurant is onderverdeeld in drie afgescheiden kamers zonder deuropening, allen uitgevend op een centrale gang. In onze kamer was het plafond versierd met ontelbare dikke katoenen veters. Daartussen hing per tafel een fijne draad met een clip waartussen een door ons aan te breken broodkrokantje. Op tafel geen wit linnen, maar bruine lederen kleden en een eenvoudig maar wondermooi tafelbestek.

Bij het aperitief kwamen zes ‘bouchées’. De kaart beschreef de eerste vijf amuses als ‘new’. Geen enkele van hen overtuigde ons. De zesde, beschreven als ‘intemporel’ was wel top. Foie gras met appel en gerookte forel blijft een smaakvolle combinatie!

De kaart bood slechts keuze tussen het 5-gangenmenu ‘Genesis’ € 115 en het prijzige 8-gangenmenu ‘Terroir Contemporain’ € 165. Wij opteerden voor de ‘goedkoopste’ formule. In een zeer vlot tempo verschenen volgende gerechten:

- 2005 Utah Beach – chou, geel Bloomendael, huître creuse n°3

- 2011 Dieppe – saint-jacques, camomille, céleri rave

- 2012 Les jardins de Liernu – legumes de saison et huile du temps

- 2005 Moinette de Tourpes – faisan à la bière, orge perlé, chicon au café, orange

- 2015 Courge – sweet banana, muscovado, kalamansi

Geen enkel bord bezorgde ons een ‘wauw’ gevoel en veel product kwam er niet bij kijken: tijdens het hele menu inderdaad slechts één oester, twee kleine coquilles en één stukje fazantenborst. Het vegetarisch tussengerecht was uiteindelijk nog het meest verfijnde. De ontvangst en de bediening verliepen hartelijk en professioneel. De wijnkaart was top.

Alhoewel Liernu vanuit Brussel snel en gemakkelijk bereikbaar is, bleven wij overnachten. Onze kamer, zicht op de moestuin, was basic maar heel correct en ook praktisch ingericht. Jammer dat er geen liften zijn en dat de kamers slechts bereikbaar zijn via een metalen buitentrap die bij nat weer gevaarlijk oogt. Het ontbijt had veel ‘zen’ gehalte. Wij hadden meer hartelijkheid en coziness op prijs gesteld.

Ons verdict: Smaakbeleving en presentatie gerechten: 56/70 Bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 27/30 Totaal: 83/100

Prijsindicatie (12-10-2017)

€ 65,00 (niet op feestdagen) lunch menu (aantal gangen: )
€ 165,00 diner menu (aantal gangen: 8)
€ 240,00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 115,00 à la carte

€ 70,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 65,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Parking beschikbaar
Hotel in de buurt

Onze partners