La Villa Lorraine

Avenue du Vivier d'oie 75

1000 Brussel

81 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Gary Kirchens

Sluitingsdagen:

Zondag - maandag
02/374.31.63 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Het restaurant La Villa Lorraine aan de rand van het Terkamerenbos in Ukkel was in 1972 het eerste restaurant buiten Frankrijk dat drie Michelinsterren kreeg. Hetzelfde topniveau wordt niet meer gehaald, maar het is nog altijd een uitstekend restaurant. Aperitieven doe je in een klassieke bar met toog en lederen fauteuils waarin je diep wegzakt. Rechtstreeks aan tafel kan natuurlijk ook. Het Menu Villa Lorraine start met het mooie gerecht Gamberoni de Sicile, Italiaanse garnalen. Een tikje flauw misschien, de enige frisheid komt van de citroen in de sorbet fromage blanc. De Foie gras de canard heeft een mooie bakkorst en smaakt heerlijk puntig zout, net niet té. Het lichtzoet komt van de ahornsiroop, verse amandelen en honingazijn. Klassiek gepresenteerd gerecht, een voortreffelijke schotel met topingrediënten. De risotto in de Turbot de la côte is flink hard. Je krijgt een mooi stuk vis met salicornes, zeekraal. Fijn gerecht maar niet verrassend. De Pigeonneau du Poitou bestaat uit stukjes duif met een tapenade van olijven, paarse artisjokken, gekonfijte uien en amandelen. Daar is dan ook alles mee gezegd. Goede producten dat wel, maar we missen harmonie. Met de Fromages affinés rijdt een kar kazen voor met een zéér gevarieerde selectie van tien soorten. Je weet hoe dat gaat, chef de rang Morgan Picot geeft een snelle en enthousiaste opsomming, als je er drie van kan onthouden, is nog alles goed met je. Netjes gepresenteerd, ruime porties. Klassiek en perfect gerijpte kazen van kaasmeester Julien Hazard.Mijn tafelgenoot neemt als dessert Le chocolat, suprême et mousse chocolat. Dik in orde.Ik verkies La figue. Gemarineerde vijgen met gekruide wijn en een beetje ijs met kaneel. Voortreffelijk. Mooie bordschikking : wit ijs op een donker bord met witte rand. Het gevoel voor kleur zet zich zich het hele menu door in de presentatie. Dat veraangenaamt het gezellig tafelen. De wijnkaart is uitgebreid en verzorgd met wijnen in alle prijsklassen.



Het kader van La Villa Lorraine bevalt ons zeer. Er is natuurlijk het aangenaam terras met de geur van het Terkamerenbos. De inrichting van het restaurant is hout en donker paars. Op de tafels liggen paarse lederen matten, geen klassieke witte tafellakens. Het behang: paarse bloemen op een eiwitte achtergrond. Toch vrij subtiel allemaal, het interieur straalt vooral warmte uit. Het personeel spreekt (uiteraard) Frans maar als ze aan onze tafels pas na enkele gerechten Nederlands horen, schakelen ze allemaal over op aanvaardbaar Nederlands. De maître d'hôtel van dienst Cédric Levis is zeer attent, hij heeft alles gezien. De tijd van stijve knipmessen is echt voorbij maar de bediening is nog steeds professioneel, onder het wakend oog van de charmante en klantvriendelijke gastvrouw/manager Tatiana Litvine.



Eén ding is duidelijk: La Villa Lorraine blijft een klassieker in Brussel.

Prijsindicatie (25-08-2015)

€ 48.00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 75.00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 155.00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 235.00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 130.00 à la carte

€ 60.00 min. prijs / fles witte wijn
€ 60.00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Parking beschikbaar

Onze partners