La Villa Lorraine

Driesdellelaan 75

1000 Brussel

83 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Gary Kirchens

Sluitingsdagen:

Zondag - maandag
02/374.31.63 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Het restaurant La Villa Lorraine aan de rand van het Ter Kamerenbos in Ukkel was het eerste restaurant dat in ons land een ster verwierf. Het was ook in 1972 het eerste restaurant buiten Frankrijk dat drie sterren kreeg! Hetzelfde niveau wordt niet meer gehaald, maar het is nog altijd een uitstekend restaurant.

Aperitieven doe je in een klassieke bar, met toog en lederen fauteuils waarin je diep wegzakt. Rechtstreeks aan tafel kan natuurlijk ook.

Sinds februari 2016 staat Gary Kirchens aan het hoofd van de keuken: een talentvolle, zeer jonge chef met reeds veel maturiteit.

Zijn daglunch tegen slechts 49 euro wordt voorafgegaan door twee amuse-bouches: eerst een in garum (zoute vissaus) gemarineerde sardine, hijiki (gedroogd zeewier) en avocado, kortom een licht en fris zurig hapje. Daarna een warme, iets te flauw afgekruide ravioli van kreeft met een mousseline van doperwten en gekarameliseerde ajuin.

Het menu zelf start met heerlijke noordzeekrab, verpakt in rolletjes, met schaaldierengelei en gerookte tonijn: een leuke opener.

Het hoofdgerecht is ronduit voortreffelijk: mooie superverse tarbot met tuinbonen en een zalf van cresson. De vis is gegrild, licht gequadrilleerd, maar nog sappig en goed afgekruid, kortom tóp! De Californische chardonnay uit Francis Ford Coppola’s Diamond Collection (49 euro) is een mooie begeleider.

Ook het dessert is in orde. Appelsien en meringue vergezellen citroensorbet in een bord vol lente en kleur.

De wijnkaart is uitgebreid en verzorgd met wijnen in alle prijsklassen.

Het kader van La Villa Lorraine bevalt ons ten zeerste. Er is natuurlijk het aangenaam terras met de geur van het Ter Kamerenbos. De inrichting van het restaurant is hout en donker paars. Op de tafels liggen paarse lederen matten, geen klassieke witte tafellakens. Het behang: paarse bloemen op een eiwitkleurige achtergrond. Toch vrij subtiel allemaal, het interieur straalt vooral warmte uit. Het personeel spreekt (uiteraard) Frans maar als ze aan onze tafel Nederlands horen, schakelen ze allemaal over op aanvaardbaar Nederlands. De maître d'hôtel van dienst Cédric Levis is zeer attent, hij heeft alles gezien. De tijd van stijve knipmessen is echt voorbij maar de bediening is nog steeds professioneel, onder het wakend oog van de charmante en klantvriendelijke gastvrouw/manager Tatiana Litvine.

Eén ding is duidelijk: La Villa Lorraine blijft een klassieker in Brussel en een van onze favorieten!

Prijsindicatie (09-05-2017)

€ 49,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 125,00 diner menu (aantal gangen: 4)
€ 200,00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 117,00 à la carte

€ 50,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 50,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit
Parking beschikbaar
Huiswijn aanwezig

Onze partners