La Paix

Ropsy-Chaudronstraat 49

1070 Brussel

83 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

David Martin

Sluitingsdagen:

Zaterdag - zondag -maandagavond - dinsdagavond - woensdagavond - donderdagavond
02/523.09.58

Beschrijving

In lang vervlogen tijden was "La Paix" een volkse brasserie, waar veekoopmannen iets gingen eten nadat hun werk in het tegenovergelegen slachthuis van Anderlecht erop zat. Alleen het décor herinnert nog aan die periode, want sinds chef David Martin in 1994 de teugels in handen nam heeft dit etablissement culinair een ware gedaanteverwisseling ondergaan. David Martin heeft Baskische roots en leerde de stiel o.a. bij Alain Passard, een voorvechter avant-la-lettre van vegetarische keuken. David Martin brengt een gevarieerde keuken met een veelheid aan kleine gerechten die zowel smaakgewijs als visueel tot in de puntjes zijn afgewerkt. Zijn keuken berust op vier speerpunten: zijn Baskische achtergrond, die we o.a. terugvinden in de varkensbereidingen en in het taartje van ons dessert, de eigen moestuin van het restaurant, waar bijvoorbeeld de tomaten vandaan komen, zijn fascinatie voor King krab uit Noorwegen, die resulteerde in een vivarium dat uniek is en absolute versheid garandeert en zijn herhaalde reizen naar Japan, die we gereflecteerd zien in bepaalde bereidingstechnieken en in de meticuleuze aandacht voor de presentatie. Dat alles gecombineerd levert een trendy multiculturele keuken op in een bij uitstek multiculturele buurt. Alleen jammer dat het restaurant - op vrijdagavond na - alleen 's middags open is.

Wij bezochten "La Paix" op een hete zomerdag en de temperatuur binnen was echt moordend. Enkele "Havanna-style" ventilatoren zouden bijzonder welkom zijn en zouden niet vloeken met het décor.

Door de beperkte openingsuren blijft de keuken van "La Paix" een privilege voor de happy few die zich op die momenten kunnen vrijmaken.

Prijsindicatie (08-09-2017)

€ 65,00 lunch menu (aantal gangen: )
€ 95,00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 120,00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 125,00 à la carte

€ 45.00 min. prijs / fles witte wijn
€ 45.00 min. prijs / fles rode wijn

Onze partners