La Cravache

Gentsesteenweg 215

8930 Rekkem

80 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Koen Devos

Sluitingsdagen:

Zaterdagmiddag - zondagavond - maandag - dinsdag
056/42.67.87 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Bij de aankomst worden we opgewacht door chef Koen Devos en gastvrouw Anja Verheye, een fijne ontvangst in stijl. De eerste indruk als we door het restaurant liepen was een “wauw” gevoel, alles straalt klasse uit.

We hebben geluk met het mooie weer en kunnen op het terras lunchen. Ook het terras is een oase van rust, ideaal om te kunnen genieten van de gerechten gecreëerd door de chef.

We starten met een glas champagne Autréau “premier cru” brut, een zacht smakende champagne vergezeld van drie heerlijke hapjes, waarvan de scheermesjes ons het meest zijn bijgebleven, gewoon subliem. Een uitstekend begin van het degustatiemenu. Het eerste voorgerecht is een carpaccio van kalfsfilet met gerookte sardienen, pesto en notensla, gevolgd door zalmforel met een crumble van rozemarijn, wasabi en romanesco, twee gerechten die volledig in de lijn van de aperitiefhapjes verder gaan. Het tweede tussengerecht dat we kregen haalt een top niveau: laag gegaarde kabeljauw met venkelrisotto en Parmezaan. Voor het hoofdgerecht neemt de chef ons mee naar de culinaire hemel, konijn met wortelen, bloemkool en boterbonen. Hier worden we stil van, dit is genieten en voor ons met glans het beste gerecht. Zowel qua smaak als textuur benadert dit de perfectie.

Het dessert was net iets minder, een ietwat vlakkere smaak van sponscake met een sorbet van paardenbloem (wel origineel) met honing en tijm. Het krokkantje van citroen geeft het gerecht nog een push, maar we zijn niet helemaal overtuigd.

Bij de koffie maakt de chef dit meteen goed, opnieuw verwennerijen met enkele zeer lekkere minidesserts.

Voor ons is dit een culinaire topper, chef Koen Devos brengt een klassieke keuken met een verfrissende eigentijdse en moderne toets samen met de jonge keukenbrigade. De vriendelijke bediening onder leiding van gastvrouw Anja Verheye is een pluspunt samen met de gemotiveerde sommelier die een gevarieerd wijnarrangement brengt aan interessante prijzen met inbegrip van water (18 euro bij het degustatie menu van 75 euro of een all-in met Champagne + hapjes, wijnen, water en koffie voor 112 euro).

Prijsindicatie (02-09-2017)

€ 38.00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 60.00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 75.00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 112.00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 116.00 à la carte

€ 40.00 min. prijs / fles witte wijn
€ 45.00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit
Parking beschikbaar

Onze partners