Kommilfoo

Vlaamse Kaai 17

2000 Antwerpen

80 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Olivier de Vinck de Winnezeele

Sluitingsdagen:

Zaterdagmiddag - zondag - maandag
03/237.30.00 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Het autogefriemel op de parkeerplaatsen van de Gedempte Zuiderdokken en de Vlaamse Kaai is meteen vergeten als wij het elegante kader van Kommilfoo betreden.

Sommelier Mario Meeuwesen ontvangt ons in stijl en begeleidt ons naar een sobere, maar perfecte en met vlekkeloos wit gesteven nappen gedekte tafel. Prachtig!

Bij het aperitief verschijnt een kommetje olijven, een bordje met flinterdun gesneden charcuterie en vervolgens een amuse van kokkel en zeekraal. (te) Weinig? Hoegenaamd niet! Eindelijk treffen wij een chef die begrepen heeft dat een veelvoud van hapjes hem handenvol geld kost en de eetlust van zijn bezoekers bederft. Olivier de Vinck was als chef een ‘laatbloeier’: hij behaalde eerst een MBA in economie. Daarvan plukt hij blijkbaar nog steeds de vruchten!

Ons voorgerecht en onze respectieve tussengerechten vallen zeer in de smaak. Licht gepekelde heek wordt mooi gecombineerd met groene asperges en een vichyssoise van erwten en kaffir. Daarna aan de ene zijde blinkend gelakte duroc varkenswangen met witte asperges uit Tremelo, en aan de tafeloverkant een voortreffelijk stuk zeeduivel “bouillabaise” met venkel en een jus van dashi en pastis. In het glas zorgt Nieuw-Zeelandse Cloudy Bay voor aanvullende verfijning.

Onze plat de résistance bestaat uit vier mooie sneetjes kalfsvlees, gebracht met zijn natuurlijke jus en met aubergine, poivradeartisjok, een crème van zwezerik en een gel van sherry-azijn. Het vlees is uitstekend op de BBQ gegaard, doch smaakt naar onze bescheiden mening net iets te rokerig.

Met gemarineerde aardbeien uit Hoogstraten, een crémeux van bosaardbeien en een jus van litchi met citroenmelisse sluiten wij een lekkere en lichte maaltijd af.

Lunchen of dineren in Kommilfoo? Het blijft nog steeds een favoriet moment om naar uit te kijken!

Prijsindicatie (27-06-2017)

€ 45,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 65,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 85,00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 125,00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 100.00 à la carte

€ 42.00 min. prijs / fles witte wijn
€ 42.00 min. prijs / fles rode wijn
Prijs Kwaliteit
Huiswijn aanwezig

Onze partners