Jerom

Graaf van Egmontstraat 39a

2000 Antwerpen

75 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Filip De Pauw

Sluitingsdagen:

Zaterdagmiddag - zondag - maandag
0487/70.70.70 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Filip De Pauw is een culinaire wervelwind. Nadat hij afstudeerde aan hotelschool Spermalie in Brugge, kon hij aan de slag bij "Hertog Jan". Daarna bekwaamde hij zich verder bij Danny Horseele en stond hij in de keuken bij "'t Zilte" (Viki Geunes). Filip bouwde gedreven en tegelijk nuchter verder aan zijn droom met zijn marktkraam "Le Verseau", waarmee hij de bezoekers van het Antwerpse Theaterplein op culinaire hoogstandjes trakteerde. Daarna volgde de opening van de Brasserie "Les Jours" boven interieurzaak Ethan Allen in de Lange Gasthuisstraat. En nu is hij uiteindelijk neergestreken op de begane grond: in de Graaf van Egmontstraat in Antwerpen opende hij restaurant "Jerom" in het pand, waar ooit Wout Bru de scepter zwaaide. Het lijkt een plek die voorbestemd is voor de betere gastronomie, want wat Filip bij ons bezoek serveerde, maakte grote indruk. Zijn keuken is zeer zintuiglijk met evenveel aandacht voor aroma als voor smaak en textuur. Elk gerecht zindert van onderhuidse sensualiteit. In de loop van het menu verrast hij je telkens opnieuw met weloverwogen trouvailles. Sommige ingrediënten keren terug in de loop van de gangen(in ons geval bijvoorbeeld hazelnoot) zonder dat er in herhaling gevallen wordt. Integendeel: elk gerecht openbaart weer andere facetten van het grote culinaire talent van deze chef. Filip de Pauw is bovendien overal: hij dresseert in de keuken, licht wijnen toe in de zaal of bedient de klanten die opteerden voor een kaasschotel. En hij doet alles met veel naturel en bravoure. Ondertussen blijft hij ook nog met "Le Verseau" (marktkraam met hapjesbar) actief. A star is born.

Op 29 maart werd Jerom opnieuw bezocht, na een zeer gastvrije start werd het menu voorgesteld en omwille van Paasmaandag waren meerdere gerechten aangepast of geschrapt en dit werd aan tafel gemeld, een suggestiebord of een extra papier bij het menu zouden eenvoudiger zijn geweest. In één voorgerecht werden de coquilles vervangen door langoustines, echter zonder samenhang. Het voorgerecht met tonijn was lekker. Het gerecht met duif dat volgde was uitstekend van cuisson en gewoon top. Voor het andere hoofdgerecht werd skrei vervangen door zeetong, opnieuw weinig harmonie en vooral geen overtuigende zeetong. Gelukkig werd veel goedgemaakt door het dessert : Dame Blanche. De eerdere score van 77/100 werd helaas niet ingelost. Volgende keer hopelijk beter want ze hebben alles in huis om het goed te doen ook de bediening verloopt vlot en de sommelier heeft duidelijk een goede wijnkennis.Filip De Pauw is een culinaire wervelwind. Nadat hij afstudeerde aan hotelschool Spermalie in Brugge, kon hij aan de slag bij "Hertog Jan". Daarna bekwaamde hij zich verder bij Danny Horseele en stond hij in de keuken bij "'t Zilte" (Viki Geunes). Filip bouwde gedreven en tegelijk nuchter verder aan zijn droom met zijn marktkraam "Le Verseau", waarmee hij de bezoekers van het Antwerpse Theaterplein op culinaire hoogstandjes trakteerde. Daarna volgde de opening van de Brasserie "Les Jours" boven interieurzaak Ethan Allen in de Lange Gasthuisstraat. En nu is hij uiteindelijk neergestreken op de begane grond: in de Graaf van Egmontstraat in Antwerpen opende hij restaurant "Jerom" in het pand, waar ooit Wout Bru de scepter zwaaide. Het lijkt een plek die voorbestemd is voor de betere gastronomie, want wat Filip bij ons bezoek serveerde, maakte grote indruk. Zijn keuken is zeer zintuiglijk met evenveel aandacht voor aroma als voor smaak en textuur. Elk gerecht zindert van onderhuidse sensualiteit. In de loop van het menu verrast hij je telkens opnieuw met weloverwogen trouvailles. Sommige ingrediënten keren terug in de loop van de gangen(in ons geval bijvoorbeeld hazelnoot) zonder dat er in herhaling gevallen wordt. Integendeel: elk gerecht openbaart weer andere facetten van het grote culinaire talent van deze chef. Filip de Pauw is bovendien overal: hij dresseert in de keuken, licht wijnen toe in de zaal of bedient de klanten die opteerden voor een kaasschotel. En hij doet alles met veel naturel en bravoure. Ondertussen blijft hij ook nog met "Le Verseau" (marktkraam met hapjesbar) actief. A star is born.

Op 29 maart werd Jerom opnieuw bezocht, na een zeer gastvrije start werd het menu voorgesteld en omwille van Paasmaandag waren meerdere gerechten aangepast of geschrapt en dit werd aan tafel gemeld, een suggestiebord of een extra papier bij het menu zouden eenvoudiger zijn geweest. In één voorgerecht werden de coquilles vervangen door langoustines, echter zonder samenhang. Het voorgerecht met tonijn was lekker. Het gerecht met duif dat volgde was uitstekend van cuisson en gewoon top. Voor het andere hoofdgerecht werd skrei vervangen door zeetong, opnieuw weinig harmonie en vooral geen overtuigende zeetong. Gelukkig werd veel goedgemaakt door het dessert : Dame Blanche. De eerdere score van 77/100 werd helaas niet ingelost. Volgende keer hopelijk beter want ze hebben alles in huis om het goed te doen ook de bediening verloopt vlot en de sommelier heeft duidelijk een goede wijnkennis.

Prijsindicatie (02-09-2017)

€ 33.00 lunch menu (aantal gangen: 2)
€ 52.00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 71.00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 114,00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 88.00 à la carte

€ 35.00 min. prijs / fles witte wijn
€ 35.00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk

Onze partners