Jardin

Zwaluwenlaan 12

8300 Knokke-Heist

78 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Christophe Van den Berghe - gastvrouw Evy Robbyns

Sluitingsdagen:

Dinsdag - woensdag
050/61.07.98 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Zes jaar geleden schrapte Christophe Van Den Berghe het bijvoeglijk naamwoord ‘tropical’ uit de benaming van zijn restaurant. Een verstandige ingreep: zijn keuken is immers klassiek Frans in een hedendaags jasje. Ook het kader kreeg toen een grondige make-over om te komen tot minder stijfheid, meer sfeer en gezelligheid. Het restaurant is opgedeeld in verschillende compartimenten, waardoor het er inderdaad ‘cosy’ tafelen is.

Wij houden het tijdens het aperitief en de gehele lunch alcoholvrij, maar stellen wel vast dat de wijnkelder en de wijnkaart goede punten verdienen.

Onze kust en uiteraard ook Knokke krioelt van brasseries en eetcafés waar de prijs van een hoofdgerecht al gauw 25,00 euro bedraagt. In sterrestaurant Jardin kan je ’s middags genieten van een driegangen lunch tegen slechts 44,00 euro, met per gang zelfs de keuzemogelijkheid uit 3 gerechten. Ongelooflijk! Daarenboven voorziet de keuken vooraf nog in 3 verzorgde amuses. Na deze hapjes brengt de zaal, in een vlot tempo en stijlvol, onze lunchgerechten.

Eerst een tartaar van tonijn. Hij is mooi op smaak. Radijs, yuzu en een crème van wasabi accentueren de frisse uitstraling van dit bord. Daarna geen oude maar een jonge griet! Zij heeft ziltig gezelschap van lamsoor, zeekraal en aardappelmousseline. Wij smullen! Ons dessertbord met lemon curd, frambozen en kersensorbet oogt prachtig, maar mist een beetje fraîcheur.

Onze beoordeling: - smaakbeleving en presentatie gerechten: 54/70 - bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 24/30 - totaal: 78/100

Prijsindicatie (18-06-2018)

€ 44,00 niet op feestdagen lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 95,00 diner menu (aantal gangen: 5)

€ 95,00 à la carte

€ 40,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 55,00 min. prijs / fles rode wijn
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit
Huiswijn aanwezig

Onze partners