In de Balans

Kaasrui 7

2000 Antwerpen

67 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Pieter De Busscher

Sluitingsdagen:

Zondag - maandag
03/226.31.75 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

In het pand aan de Kaasrui huisde de oudste winkel van Antwerpen. Een drogisterij en verfwinkel. Olivier Reyniers, ook zaakvoerder van de nabij op de Grote Markt gelegen brasserie Backyard, renoveerde het gebouw compleet maar behield wel de naam en het gevelopschrift. Het interieur mag er zijn: een heldere, ruime plek met houten lambriseringen en een open keuken in glas en smeedijzer. Daarin staat Pieter De Busscher aan het roer.

Zijn keuken concurreert uiteraard niet met Backyard en beoogt een gastronomisch niveau.

Wij opteren voor het viergangen menu tegen € 55. De voorgerechten zijn lekker maar halen geenszins het verwachte fijnproevers gehalte. Eender welke kok is immers in staat om een kom erwtensoep, afgetopt met knolselderroom, en een bord secreto n°7 met gegrilde amandelen te serveren. De snoekbaars, mooi in samenhang met venkel en groene sojaboontjes, tilt onze maaltijd naar een hoger peil. De fondant brownie met yuzu en hazelnootscrisp sluit waardig af.

De ontvangst en de bediening verliepen correct. De wijnkaart is beperkt, maar gevarieerd. De fles sauvignon blanc van Dog Point Vinyard – 2015 (Nieuw-Zeeland) tegen € 59,00 was mooie maaltijdbegeleider. Last but not least: In De Balans heeft aandacht voor veggies.

Onze beoordeling: Smaakbeleving en presentatie gerechten: 46/70 - Bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 21/30 - Totaal: 67/100

Prijsindicatie (01-01-2018)

€ 33,00 lunch menu (aantal gangen: 2)
€ 48,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 55,00 diner menu (aantal gangen: 4)
€ 79,00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 59,00 à la carte

€ 29,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 42,00 min. prijs / fles rode wijn

Onze partners