Hostellerie St.-Nicolas

Veurnseweg 532

8906 Ieper - Elverdingen

85 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Franky Vanderhaeghe

Sluitingsdagen:

Zondag - maandag
057/20.06.22 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Al meteen een zeer fijne ontvangst van bij het aannemen van de jas tot de begeleiding naar de tafel. Saint Nicolas is een klein restaurant (30-tal couverts) met een heel gezellige inrichting. We konden genieten van een tafel met zicht op de mooie tuin en terras. We starten met een glas huischampagne (blanc de blancs). Het aperitief wordt zeer verzorgd opgediend met diverse amuses, allemaal lekker van smaak en bijzonder mooi gepresenteerd. De sfeer zit er direct in. De verwachtingen voor het vervolg zijn hoog gespannen. De zalm van het eerste voorgerecht is een ware creatie op het bord, met een leuk kleurenpallet en fijne smaakcombinaties. Het volgende gerecht was carpaccio van coquilles met black angus beef. Opnieuw een zeer mooie presentatie, een bord dat de appetijt ook visueel aanwakkerde. Ook de aroma’s zaten helemaal juist: een subtiele harmonie van zachte en stevige smaken. We gaan echt crescendo. Het belooft een echte top avond te worden. Als derde gerecht opnieuw een prachtig bord met langoustine en asperges. Op het eerste gezicht lijken de schaar en het hoofd van de langoustine wel in de weg te liggen, maar de superieure smaken halen meteen de bovenhand. Perfecte cuisson van de traag gegaarde en goed gekruide langoustine, met daarbij drie verschillende bereidingen van asperge. Het geheel is fijn afgewerkt met een heerlijke jus van asperge, peterselie en een crème van doperwten. Bij de zeebaars die volgde stagneert het niveau een beetje. We zijn al zeer hoog geklommen en een kleine pauze voor onze smaakpapillen is welkom, zonder afbreuk te doen aan dit gerecht. De chef weet zijn borden net als voordien uitnodigend te presenteren. Alle smaken, de kruiding en de gaartijd van de vis zijn goed. Hoewel ganzenlever niet echt mijn ding is, weet dit bord mij toch te bekoren zowel qua smaak als presentatie, een uitstekende overgang naar het hoofdgerecht. Kalfswang met een lekkere jus en een geslaagde harmonie van smaken. Het blijft genieten. Saint Nicolas heeft voor hun 25ste verjaardag een 9-gangen menu samengesteld dat echt top is (Menu 25e verjaardag all-in aan 185 € pp), maar zelfs voor een getrainde eter ligt het tempo vrij hoog en zijn de porties aan de ruime kant. De maître heeft hier alle begrip voor en zorgt voor een leuke tussenpauze. Hierdoor hebben we weer helemaal zin in een fijne portie kaas. Daarna volgen nog 2 desserten: één met appel en rabarber “taart anders bekeken”, en tot slot aardbei en mango. De presentatie van de borden zit echt in de vingers van de chef, wat een verwennerij. Beide desserts zijn echt een mooie afsluiter van een zeer geslaagde maaltijd. De aangepaste wijnen zijn zeer goed gekozen en complementair aan de gerechten. De overnachting is zeker een aanrader, de designkamers zorgen meteen voor een hoog vakantie gehalte met een vleugje romantiek. Het royale ontbijt is pure verwennerij met een mix van streek- en zelf gemaakte producten, zoals confituur van aardbeien en champagne, kazen uit de streek of fijne vleeswaren van eigen gekweekte dieren door de plaatselijke slager.

Een onvergetelijke belevenis met vele culinaire hoogtes en een zeer gastvrij onthaal. (met dank aan Kris Vlegels voor foto’s van de chef en een panoramisch zicht van het restaurant)

Prijsindicatie (19-05-2016)

€ 49.00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 65.00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 115.00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 170.00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 125.00 à la carte

€ 60.00 min. prijs / fles witte wijn
€ 70.00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit
Parking beschikbaar
Hotel in de buurt
Huiswijn aanwezig

Onze partners