Hostellerie Le Fox

Walckierstraat 2

8660 De Panne

85 /100

Type keuken:

Klassieke keuken

Chef:

Stéphane Buyens

Sluitingsdagen:

Maandag - dinsdag
058/41.28.55 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Met de kusttram van Knokke naar De Panne sporen was een tijdrovende en afmattende aangelegenheid.

Het stijlvolle kader en de vriendelijke ontvangst in Hostellerie Le Fox deden onze vermoeidheid onmiddellijk vervagen. De eetzaal en de tafels waren onberispelijk aangekleed. Blinkend zilver, dito glazen en een gin-tonic scherpten onze appetijt meteen aan.

Wij namen daarom het degustatiemenu “Elements by le Fox”. Die keuze hebben wij ons niet beklaagd.

Van vijf voorproevers maakten de oester en vooral het garnaalkroketje indruk: een smaakbom met een krokante maar gemakkelijk breekbare korst en een smeuïge vulling op basis van een tópfumet en kraakverse garnalen. Ook in het menu vertolkte lekkers uit de zee permanent de hoofdrol.

Stéphane Buyens schoot uit de startblokken met een knappe combinatie van tartaar van langoustine met een granité van dragon, komkommer en granny smith. Bij de sliptong voorzag de chef tevens in een zomers samenspel met fruit: watermeloen en roze pompelmoes brachten ook in dit bord kleur en frisheid. De voorgerechtenparade werd afgesloten met een ragout van blauwe kreeft, bouchot mosseltjes, jonge prei en een mousseux van kreeftenmerg: andermaal een dis vol smaak en intensiteit.

Een mooi stuk tarbot meunière vormde de hoofdschotel. Als begeleider hadden de boerenboter, de girolles en de pommes Parisienne volstaan. De zilveruitjes, artisjok en bietenjus waren overbodig. Wij prefereren eenvoud boven overdaad.

Als eerste dessert kregen wij de moderne versie van een klassieker: perzik en froozen karnemelk Melba. Gember en framboos gaven extra pit en kleur. Geflambeerde kersen uit Adinkerke en pistache-ijs vulden de allerlaatste maaggaatjes.

Slotsom: Stéphane Buyens kookt nog steeds ‘De Panne’ van het dak. Ook de zaalbediening, professioneel aangestuurd door gastvrouw Ellen Buyens samen met sommelier Vincent Willekens, verdient alle lof. Hostellerie Le Fox is een (kusttram)reis naar de meest westelijk gelegen badplaats van onze kust meer dan waard!

Prijsindicatie (14-06-2017)

€ 55,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 79,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 109,00 diner menu (aantal gangen: 6)
€ 169,00 diner menu (incl. wijnarrangement)


€ 50,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 60,00 min. prijs / fles rode wijn
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit
Parking beschikbaar
Hotel in de buurt
Huiswijn aanwezig

Onze partners