Het Nieuwe Palinghuis

Sint-Jansvliet 14

2000 Antwerpen

66 /100

Type keuken:

Klassieke keuken

Chef:

Erik Haentjens

Sluitingsdagen:

Maandag - dinsdag
03/231.74.45 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

n het gastenboek van "Het Nieuwe Palinghuis" staan tal van lovende commentaren. Misschien troffen wij het restaurant op een off-day, maar wij delen niet in het enthousiasme. Onze garnaalkroketten (18euro voor 2 stuks) waren lekker, met een goede korst en een vulling, rijk aan garnaal. De "Gerookte paling (21 euro) met mierikswortelsaus" was zeer eenvoudig gepresenteerd. Bovendien was de toast die het geheel begeleidde niet eens lauw op het moment dat hij op tafel kwam! De zeetong (40 euro) van ons hoofdgerecht was te hard gebakken en dus droog. De begeleidende mosterdsaus werd eerst vergeten en pas na navraag opgediend en smaakte overwegend naar bindmiddel. De frieten waren eveneens hard gebakken. Aan de overkant van de tafel kwam bij de kabeljauw (37 euro) een wat vreemde begeleiding van spruiten, broccoli en boontjes. Het dessert haalde een correct niveau zonder meer. De hele avond lang was chef Erik Haentjens in de zaal om bij elke tafel de suggestie toe te lichten en de bestellingen te noteren. In die zaal is een groot scheepsroer de blikvanger, voor ons mag een andere koers gevaren worden. Wij spendeerden 260 euro voor twee personen.

Prijsindicatie (12-11-2015)

€ 42.00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 95.00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 135.00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 65.00 à la carte

€ 35.00 min. prijs / fles witte wijn
€ 35.00 min. prijs / fles rode wijn

Onze partners