Hertog Jan

Loppemsestraat 52

8210 Zedelgem

85 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Gert De Mangeleer

Sluitingsdagen:

Zondag - maandag - woensdagavond
050/67.34.46 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Chef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens verkasten in de zomer van 2014 hun restaurant van Sint-Michiels Brugge naar Zedelgem, Loppem. Een schuur uit 1834, die deel uitmaakt van het beschermde Hof De Pleyne, is omgebouwd tot een modern restaurant met een grote hippe keuken.

Vanuit het restaurant bieden enorme glaspartijen een prachtig uitkijk op de uitgestrekt groenten- en kruidentuin. Wat daar wordt geteeld, wordt in de keuken verwerkt in seizoensgebonden creatieve gerechten.

Hertog Jan staat geboekstaafd als een culinair paradijs. Het restaurant kon ons helaas niet overtuigen.

Tijdens ons bezoek opteerden wij voor ‘de korte ontmoeting’: een lunch van € 115, bestaande uit 3 hapjes, 2 voorgerechten, 1 hoofdgerecht en 2 desserten.

Van de amuses imponeerde alleen de tot een klassieker verheven Aardappelmousseline met koffie en mimolette kaas.

De Dimsum van pompoen met Bretoense gemarineerde langoustine en passievrucht was een uitmuntende opener maar het was wat weinig. In de daarna volgende gerechten was veel aandacht besteed aan een stevige kruiding, het gebruik van oliën, mooie kleuren in het bord, maar de smaakcombinaties overtuigden niet. Uitgezonderd de afsluitende Dennenappel van cichorei, hazelnoot en chocolade. Een kunstwerk!

Een uitgebreid jong team verzorgde de ontvangst en de bediening. Dat team liet soms steken vallen. Wij sloten af met een korte, verfrissende wandeling in de tuin. Ondanks neergelaten schermen had de eerste lentezon ons aan tafel een oncomfortabel warmtegevoel bezorgd.

Opgelet: voor tafelwater wordt een forfait van € 14 per persoon in rekening gebracht. Ook nog dit: bij de reservering moet je verplicht ingeven welk menu je kiest, hoe je betaalt en of er gebruik wordt gemaakt van cadeaubons.

Prijsindicatie (14-02-2017)

€ 115.00 lunch menu (aantal gangen: 5)
€ 180.00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 195.00 diner menu (aantal gangen: 6)

€ 225.00 à la carte

€ 50.00 min. prijs / fles witte wijn
€ 50.00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Parking beschikbaar

Onze partners