Helsen

Pastorijstraat 27

2460 Kasterlee

75 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Frédéric Helsen

Sluitingsdagen:

Zondag - maandag - geen lunch
014/72.92.02 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Patrick Van Gompel eet bij … Restaurant Helsen in Kasterlee

Met bijzonder veel plezier heb ik mijn benen onder tafel geschoven in eigen streek, in het immer mooie Kasterlee. Ze hebben daar niet alleen iets met pompoenen, het dorp ruikt ook naar de dennenappels in het speelbos Kabouterkensberg.

Chef Frédéric Helsen, leerling van Vikki Geunes van Het Zilte, heeft een goede reputatie en ik was dus razend benieuwd.

Na een wel héél voorzichtige scheut gin Copperhead in mijn tonic kreeg ik een mooie variatie van aperitiefhapjes: Kastelse pompoensoep, couscous met gekonfijte citroen en koriander, duo van champignon en truffel, rode biet met verse kaas, radijs en Cabernet-Sauvignon-azijn. Normaal zit een mens niet lang stil bij die opwarmers maar dit was goed gedaan, netjes gepresenteerd, de chef laat meteen wat potentie zien. Mooi zo. Visitekaartje afgeleverd.

Het voorgerecht van Langoustine met gekonfijte sjalot, algen, pompoen en duindoornbes is goed in het geheugen blijven zitten: perfect gekruid, het zoetzure werkt wel degelijk, juist gezouten. Echt lekker. Verrassend genoeg vallen de Coquilles met een mimosa van ei, komkommer en koolrabbi tegen. Coquilles vind ik niet lekker als ze niet lang genoeg gebakken zijn, de combinatie met flepse wat zure komkommer miste pit.

Heel goed was de Noordzeepladijs met een Noord-Hollandse pieper, kwarteldooier en aardpeer en logisch maar goed gevonden: een Hollandaisesaus. Een goede combinatie in alle eenvoud, echt heel lekker. Dit werk loont.

Als zoon van een boswachter ben ik dol op wild en met de grote ogen van een bang konijn keek ik uit naar de Wilde eend met een marbré van ganzenlever, cantharellen, pastinaak, appel en de jus van de eend. De eend vloog vrolijk tegen mijn amandelen maar de ganzenlever bleef langer dan gebruikelijk op mijn bord liggen.

Het dessert van chocolade met ijspastilles van blauwe bessen maakte dat allemaal weer goed. Het vakmanschap sprong weer uit het bord.

Van de wijnen mag je van mij vooral de robijnrode Spaanse Macarico Anglianico Del Vulture 2007 onthouden: rood fruit, vanille, ledertoets, potloodscherpsel, beetje boenwas. Ça va seul, zullen we maar zeggen. Heerlijk!

Restaurant Helsen is een aangename, frisse zaak. We merkten dat het personeel zenuwachtig was. De chef heeft net besloten om alleen nog maar een avondservice te draaien. Er was dus wat reorganisatiewerk aan de gang in de keuken. Het is hen vergeven want het is duidelijk dat Helsen potentie zat heeft, het is een restaurant waar ik met plezier opnieuw weer binnenstap. Ik wil nog meer lekkers verkennen van chef Frédéric Helsen en zijn attente gastvrouw én vrouw Wendy Van Loon.

Prijsindicatie (09-10-2015)

€ 69.00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 111.00 diner menu (incl. wijnarrangement)


€ 42.00 min. prijs / fles witte wijn
€ 59.00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Parking beschikbaar

Onze partners