Fleur de Sel

Turnhoutsebaan 189

2460 Kasterlee

72 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Alex Verhoeven

Sluitingsdagen:

Dinsdag - woensdag - donderdag
014/75.34.68 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

’s Avonds is het een donkere eetzaal met gecentreerd licht in je bord, euh, eetkom. Fleur de Sel, in het bosrijke Kasterlee in de Kempen, is een fraaie plek om intiem te eten. Een mooie wijnkaart, met 16 champagnes. En ook een interessante bierkaart met liefst 54 bieren, goed verdeeld over genres en smaken.

De aperitiefhapjes zijn smaakvol en kruidig, ik geniet van mijn Geuze Girardin 1882.

De Babykreeft met vlierbloesem en platte kaas was lekker, maar een beetje flauw. Ganzenlever met gerookte paling is een uitstekende combinatie. Het Kalf met artisjok is te rosé gebakken al kan ik best wat hebben, de bijhorende bearnaise is wat té mayonaise.

Het is duidelijk dat Chef Alex Verhoeven kan koken en genoeg fantasie heeft om het ver te schoppen. Maar de weg is lang en constante kwaliteit is een eeuwige vereiste.

Nog dit: Tijdens de opeenvolgende aperitiefjes, gerechtjes en biertjes, zijn we lichtjes onwelletjes geworden van de verkleinwoordjes. Gastvrouw en sommelier Nathalie de Baenst is de vriendelijkheid zelf maar ze mag zich inschrijven voor het Belgisch kampioenschap “overbodige verkleinwoordjes in restaurantjes”. Ze haalt daar een top drie, zeker weten.

Willen we nog eens teruggaan? Jazeker, met veel plezier.

Patrick Van Gompel

Prijsindicatie (17-07-2017)

€ 45,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 57,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 97,00 diner menu (aantal gangen: 7)
€ 135,00 diner menu (incl. wijnarrangement)


Rolstoel vriendelijk
Parking beschikbaar

Onze partners