Fleur de Lin

Lokerenbaan 100

9240 Zele

81 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Lode De Roover

Sluitingsdagen:

Zaterdagmiddag - zondag - maandag
052/44.45.00 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Op restaurant gaan in Zele? Zele, is dat niet ver, afgelegen? Welnee! Je neemt op de E17 Antwerpen-Gent de afrit Lokeren-Zele/Dendermonde en 2 minuten later rij je al de ruime parking op van Fleur de Lin.

Chef Lode De Roover was Ferdy Debecker’s souschef in het Eyckerhof te Eikevliet (Bornem). Onder diens impuls nam hij in 2011 deel aan de prestigieuze kookwedstrijd Prosper Montagné. Zijn wilde eend vloog ‘los’ in de roos want hij ging met de zegebloemen naar huis!

Talenten staan snel op eigen benen. Op de vernieuwde site van de oude spinnerij Zevensterre aan de Lokerenbaan in Zele opende hij in het najaar van 2013 met zijn echtgenote Barbara Dhondt een eigen restaurant: Fleur de Lin oftewel ‘Vlasbloem’.

Vele kmo’s, zelfstandigen en vrije beroepers gaan voorzichtig en kleinschalig van start in een bescheiden infrastructuur, zich onzeker afvragend of hun project zal aanslaan. Geen schuchterheid bij Barbara en Lode: hun zaak staat er meteen, vanaf dag 1. Op vlak van inrichting en moderne ‘looks’ kent dit restaurant weinig gelijken. Het interieur blijft na je bezoek nog ettelijke dagen op je netvlies plakken.

Een 60-tal couverts kunnen ingedekt worden, waarvan een deel als ‘private dining’. De tafels staan ver uit elkaar zodat rustig, intiem tafelen hoe dan ook verzekerd is.

De ontvangst en bediening door Barbara en zaalverantwoordelijke Jef Duymelinck verlopen enthousiast en hartelijk. Vanuit de keuken presenteren Lode en zijn team mooie, seizoensgebonden combinaties. Als aanvang niet minder dan 6 stuks fingerfood of amuses. Enkelen ervan zitten er ‘bonk op’: fris en zurig, dus ideale eetlust opwekkers! Ook de voorgerechten kunnen bekoren: enerzijds nieroogkreeft, mooi in balans met buikspek, anderzijds een tartaar van zeebaars, harmonieus begeleid door Oosterschelde paling, butternut en Japanse bouillon. De presentatie van de hoofdgerechten is oogstrelend. De kruiding van de duif uit Anjou en de garing van de kalfszwezeriken konden ietsiepietsie beter. Een vers afgedraaide ‘witte madam’ en een oerdegelijke café glacé tillen het culinair genot opnieuw naar hogere regionen.

De gevarieerde wijnkaart bevat topexemplaren noch halve flesjes. Sommelier Sam Peelman schenkt evenwel gul passende wijnen.

Foodtaster.be kan tafelen in Fleur de Lin aanbevelen, niet in het minst vanuit het aspect prijs/kwaliteit! In deze zaak schuilt nog groeipotentieel. Lode De Roover maakt daarom deel uit van ‘de nieuwe generatie’ van Foodtaster.be!

Prijsindicatie (04-10-2017)

€ 39.00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 57.00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 89,00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 124.00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 90,00 à la carte

€ 38,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 42.00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Parking beschikbaar

Onze partners