Dôme

Grote Hondstraat 2

2018 Antwerpen

76 /100

Type keuken:

Klassieke keuken

Chef:

Frédéric Chabbert

Sluitingsdagen:

Zondag - maandag
03/239.90.03 - WEBSITE

Beschrijving

Restaurant Dôme is opnieuw open. Het voormalige restaurant van Julien Burlat werd overgenomen door de Franse topchef Frédéric Chabbert en zijn echtgenote Evangeline. Zij hebben op veel plaatsten in de wereld gekookt en starten nu hun eigen zaak op Zurenborg.

Foodtaster.be ging langs om eens te proeven. Er wordt gewerkt met een menu van 7 gangen 85 euro of 9 gangen 104 euro of je kan à la carte eten. Om een beeld te krijgen van de kwaliteiten van de chef, kozen we voor de 7 gerechtjes. Het menu was erg verfijnd en mooi gevarieerd. Als amuse proefden we een aspic van rozenwater met citrus en vers gepelde garnalen.

Het eerste gerecht was een heerlijke combinatie van tomaat, kersen, paarse basilicum en Balsamico. Meteen merk je dat de chef heel wat in zijn mars heeft. Het tweede gerecht, een traag gegaard ei met gerookte paling en erwten was opnieuw een schot in de roos. Als derde gerecht de tarbot met witte asperges en verveine was een lekkere combinatie.

De hoofdschotel, duif met een saus op basis van de organen, in combinatie met artisjok werd gevolgd door een stukje geitenkaas met pistacheboter. Om af te sluiten was er nog de keuze tussen chocoladetaart puur 70% en aardbeien uit Hoogstraten met meringue en gerookte vanille.

De wijnkaart is indrukwekkend met hele mooi appellaties uit Frankrijk en andere populaire wijnlanden.

De nieuwe Dôme wordt opnieuw een toprestaurant en er is een mooie verhouding prijs/kwaliteit. Een goede start die Foodtaster.be kan waarderen.

Prijsindicatie (09-06-2017)

€ 35,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 85,00 diner menu (aantal gangen: 7)

€ 95,00 à la carte

€ 40,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 40,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Prijs Kwaliteit
Huiswijn aanwezig

Onze partners