Dôme Sur Mer

Arendstraat 1

2018 Antwerpen

66 /100

Type keuken:

Klassieke keuken

Chef:

Benjamin Goedbloed

Sluitingsdagen:

Zaterdagmiddag
03/281.74.33 - WEBSITE

Beschrijving

Dôme sur Mer profileert zich graag als een trendy visrestaurant. Achter de klassieke gevel schuilt een uiterst strak wit interieur, met langs de wand een meterslang aquarium vol goudvisjes (waarvan er bij ons bezoek jammer genoeg eentje op zijn rug dreef). Het menu en de wijnkaart staan afgedrukt op de place-mats. Men opteert er bewust voor om het onderscheid tussen voor- en hoofdgerechten niet al te strikt te houden. Als voorgerecht opteerden wij respectievelijk voor een bord gerookte zalm met toast en een bord Pata Negra-ham. De presentatie was vrij fantasieloos en op de vraag om wat peterselie en ajuin bij de zalm werd negatief gereageerd. "De chef doet dit niet,." was het antwoord waarmee we het moesten stellen. De rouille bij de vissoep had weinig lookkarakter en een zurige toets die eerder naar cocktailsaus neigde. Bovendien was het bord niet voorverwarmd, waardoor de soep op deze winterse januari-avond vlug afkoelde. Zelfde probleem bij het hoofdgerecht. Blijkbaar houdt men dit restaurant al sinds 2005 draaiende zonder over een bordenverwarmer te beschikken! Begrijpe wie kan! Bij de octopus was de looktoets dan weer zeer overheersend en de begeleiding van rode biet, gedeeltelijk dan nog in het zuur werkte echt niet. Hoogtepunt van de maaltijd was dan maar de citroentaart: fris van smaak met lekkere custard en een krokante bodem. Hoewel op de site Julien Bobichon opgevoerd wordt als chef, blijkt deze verkast te zijn naar Nieuw-Zeeland, zijn talent wordt in de keuken sterk gemist.

Prijsindicatie (22-01-2016)


€ 56.00 à la carte

€ 34.00 min. prijs / fles witte wijn
€ 37.00 min. prijs / fles rode wijn

Onze partners