Dim Dining

Vrijdagmarkt 7

2000 Antwerpen

72 /100

Type keuken:

Aziatische keuken

Chef:

Simon Van Dun - Yuki Kimura

Sluitingsdagen:

Zondag - maandag
03/226.26.70 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

In de trendy buurt rond de Vrijdagmarkt van Antwerpen bevindt zich Dim Dininig, een restaurant dat volledig inzet op Aziatische en dan vooral Japanse keuken en ook saké prominent in the picture zet. Het restaurant heeft een vrij turbulent verleden achter de rug, maar nu staat er een jonge ambitieuze ploeg klaar met de juiste spirit om van het verhaal een succes te maken.

Een grote muurschildering van een Japanse Geisha heet u welkom naast de ingang. U kan even chillen op de comfortabele wat “laid back” zitstoelen aan de inkom of onmiddellijk een plaats kiezen aan één van de design houten tafeltjes met dito stoelen in de zaal.

Wij bestellen als aperitief een Riesling Trocken2017 van Weingut Karl May uit Rheinhessen. Een wijn met een bleekgele kleur, wat citrustonen in het aroma en een lichte nervositeit en mineralige tonen in de smaak. Daarbij komen een paar aperitiefhapjes, die een lust zijn voor het oog. We genieten o.a. van een frisse compositie van rode biet, gefermenteerde yoghurt en korenbloem en een krokantje van wortel, Japanse raap, as van prei en tofu. Lekker crunchy!

We hebben besloten om een paar signatuurgerechten uit te proberen. We beginnen met de Miso-soep. De basis daarvan wordt gevormd door een hartverwarmende, vakkundig getrokken bouillon. Er zitten ook wat stukjes heel fijn gesneden lente-ui in en wat zeewier. Dat laatste is echter niet fijn gesneden, wat het niet altijd zo handig maakt om ze op te lepelen met de traditionele kleine porseleinen lepels die men ter beschikking heeft. (Even terzijde: indien u geen acrobaat bent met eetstokjes, aarzel dan niet om een traditioneel “westers” bestek te vragen: het wordt u met de glimlach ter beschikking gesteld.). De soep is een zeer geslaagde binnenkomer met een hoog comfort-food gehalte. We voelen ons al direct thuis.

Als tweede gerecht kiezen we voor Octopus met een dipsaus van groene chili en gember. Daar drinken we een glas Schwarz / “Cuvée 2016” Trocken bij uit Burgenland. Het is een niet alledaagse assemblage van Grüner Veltliner en Chardonnay met een ondersteunde licht strogele kleur en een intense neus met een subtiele houttoets. In de smaak ontstaat een wat exotisch aandoende dialoog tussen de frisheid van de Grüner Veltliner en de kracht van de Chardonnay. Die power is wel nodig om het op te nemen tegen de dipsaus die bij de octopus wordt geserveerd. De stukjes octopus zijn van buiten krokant gefrituurd, maar binnenin heerlijk mals. Het temperatuurverschil met de koude dipsaus, waaraan de gember toch een kruidige warmte verleent is een toegevoegde waarde. De octopus wordt geserveerd op een bord “om te sharen”. Als we die portie door twee delen, valt die toch net wat magertjes uit.

Als tussendoortje krijgen we zoet-zuur gemarineerde gember om ons palet te reinigen.

De volgende gang wordt Sushi van Noordzeekrab. Een lekker fris gerecht. In de kern van elke sushi-rol openbaart zich de rijkdom van de krab, een stevige sojasaus met een complexe zoute onderbouw ondersteunt op een geslaagde manier de ziltheid van de krab. Er komt een glas Bulgaarse Chardonnay bij van Ivo Varbanov: de Cuvée “Poissons d’Or” uit 2015. Deze wijn is gegist op en gerijpt in vaten van Bulgaarse eik. Hij heeft een strogele kleur, een relatief discrete neus, maar vooral de romige textuur en de afgeronde uitgerijpte belegenheid, waar de subtiliteit van de krab om vraagt.

Dan gaan we naar de “Crispy Duck with Grapefruit”. De eend voor dit gerecht is geconfijt in haar eigen vet. Er komt een jonge salademix bij van pompelmoes, wat voor een sappig bitterzoet accent zorgt. Die sappigheid is nodig, want de eend is misschien wel crispy, maar bij wijlen erg droog. Deze keer zijn we niet echt overtuigd.

Om de keuken een tweede kans te geven, bestellen we dan Gelakte eend met gepekelde daikon en capucijnenblad. Het vlees is deze keer sappig, maar de graad van malsheid varieert nogal. We drinken er een Finca Moncloa / “10 Barricas” 2014 / Vino de la Tierra de Cadìz bij. Dit is een blend van Cabernet-Sauvignon, Syrah en de compleet plaatselijke Tintilla de Rota. Deze wijn heeft een paarsrode kleur en een heel diepe concentratie. Het aroma geurt naar kersen en ook in de rijpe fluwelige smaak is het één en al rood fruit wat de klok slaat. Chocolaty tannines sieren de afdronk.

Als dessert kiezen we voor Mango Roll met kokossnippers. Dit dessert is erg lekker en wordt opgeleukt met rode chili-vlokken, wat voor een verrassende peperige toets zorgt.

Als mignardises zijn er o.a. madeleintjes en witte chocolade met bergamot en macha.

Dim Dining laat bij ons een positieve indruk achter, maar niet alle gerechten staan (al) op hetzelfde niveau. De jonge ploeg is ambitieus en dat enthousiasme is aanstekelijk. Zopas nog nam men Peter Goossens (jawel, van Hof van Cleve) onder de arm om het menu wat op te tillen met zijn inbreng. Er beweegt dus zeker wat, daar aan de Vrijdagmarkt nr. 7. Dit wordt een restaurant om te volgen. . . . .

Onze score: - smaakbeleving en presentatie gerechten: 50,5/70 - bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 21,5/30 - totaal: 72/100





Prijsindicatie (24-05-2019)

€ 55,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 85,00 diner menu (aantal gangen: 6)
€ 130,00 diner menu (incl. wijnarrangement)


€ 39,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 45,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras

Onze partners