d’Eugénie à Emilie

Place de la Résistance 1

7331 Baudour

79 /100

Type keuken:

Klassieke keuken

Chef:

Eric Fernez

Sluitingsdagen:

Zaterdagmiddag - zondagavond - maandag - dinsdag
065/61.31.70 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Chef Eric Fernez heeft al geruime tijd zijn strepen verdiend. Bij de reservatie werd ons meteen duidelijk gemaakt dat we geen Nederlandstalige bediening moesten verwachten, noch een menukaart in het Nederlands. Voor ons geen probleem, maar een kleine inspanning bij het onthaal had zeker de taalbarrière kunnen doorbreken. Om stipt 12u kwamen we aan en de deur werd vriendelijk voor ons open gehouden. Er wordt meteen ingezet aan een vlot tempo.

Zeer smaakvolle amuses volgen mekaar op. Eerst geitenkaas met tomatencoulis, samen met een soes met sesam die een zeer smaakvol oliebol-gehalte vertoonde. Daarna volgden een schuim van gorgonzola met vijgen, een rolletje met verse zalm en een uiensoep met een espuma van comtékaas. Een lekkere maar stevige start voor een hete zomerdag.

We kiezen het menu “Intemporel” (105 euro) met 4 gangen. Het eerste voorgerecht is een tong (Fernand Point) op een bed van pasta met tomatenblokjes en afgewerkt met een gegratineerde roombotersaus. Vervolgens werd een combinatie van kreeft en kalfszwezerik geserveerd, met een sinaasappel-wortelpuree, spinazie, sesam en een luchtige saus. De garing van zowel van de kreeft als het vlees was perfect. Deze chef is doorwinterd.

Als hoofdgerecht volgde een kwartel geflambeerd in cognac, vergezeld van girolles, gegratineerde aardappelen en jonge prei. Opnieuw wordt er niet spaarzaam omgegaan met de ingrediënten, naar mijn smaak had de dosis cognac gerust mogen gehalveerd worden. Maar het showelement van het flamberen in de zaal is altijd fun.

Het à la minute gedraaide vanille ijs zorgt voor een stevige afsluiter. Eén soort room is niet voldoende (crème chantilly & crème fleurette) en daarbij nog een hele sauspan chocoladesaus 68% die de perfectie haalt, maken meteen duidelijk dat we in Vlaanderen kleine eters zijn geworden.

De kaaskar hadden we al laten passeren, terwijl we ook nog verwend werden met een prédessert van kokosijs met meringue, mango en framboos. Dit suikertaartje genoemd naar de “Borinage” was opnieuw zeer stevig. Tot slot passeerde nog een mignardisekar, misschien voor de laatste honger?

Elk gerecht op zich was bijzonder lekker en getuigde van vakmanschap. Maar de totaliteit was zeker overdaad, zelfs voor getrainde restaurantbezoekers.

De Maître d’Hôtel bracht er zeker schwung in en de gerechten werden duidelijk en enthousiast aangekondigd. De prachtige “Franse” wijnkaart bood keuze in alle appellaties, jaargangen en prijsklassen, waarbij het zeker een voordeel is dat een aantal wijnen gunstig geprijsd waren.

Jammer maar een allergie die vooraf was aangekondigd en die bij het binnenkomen nogmaals geverifieerd werd, is niet tot op het einde volgehouden. We stellen vast dat de verantwoordelijke chef voor de desserten niet op de hoogte werd gebracht. Gelukkig gaat het om een allergie en geen intolerantie, maar de gevolgen blijven onaangenaam.

Prijsindicatie (04-06-2017)

€ 59,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 94,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 130,00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 189,00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 130,00 à la carte

€ 39,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 39,00 min. prijs / fles rode wijn
Huiswijn aanwezig

Onze partners