Den Os en Den Ezel

Aartrijksesteenweg 167

8490 Jabbeke

71 /100

Type keuken:

Klassieke keuken

Chef:

Stefan Demeulemeester

Sluitingsdagen:

Woensdag - donderdag - zaterdagmiddag
050/70.08.81 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Dit restaurant stond al lang op ons verlanglijstje, de eerste indruk bij het binnenkomen is top. Er heerst een gezellige drukte in een mooi, warm interieur. We worden goed ontvangen door de gastvrouw Annelies De Vos.



Bij het aperitief kregen we meteen een zeer kleurrijk hapje met uiteenlopende smaakcombinaties.



Hier worden ook diverse tapas geserveerd wat een fijne variant is op de gangbare voorgerechten. We kozen de zeer pittig gekruide Nobashi garnalen, Chrystal Bread met tomatentartaar, de pata negra Iberico Bellota, Secreto no 7 en de carpaccio van chianina rund. Zeer zuiderse smaken met kwaliteitsingrediënten. Als hoofdgerecht gaan we voor klassiekers: gebakken zeetong, sla, frieten en tartaar van Piemontees rund met gepekelde groenten. Beide gerechten zijn correct met een verzorgde presentatie. Het dessert was een prachtige afsluiter: rabarber-crèmeux met witte chocolade en structuren van pompelmoes, sorbet van bosbessen met een Yuzu-thee van rozenbottel en rabarber. Dit was het hoogtepunt, niet alleen visueel maar ook de harmonie met het fruit was zeer geslaagd. Al wat we hier gegeten hebben wijst er op dat het team van chef Stefan Demeulemeester gemotiveerd is en ijvert om het restaurant naar een hoger niveau te tillen. Een aanrader die we graag opvolgen.

Prijsindicatie (05-04-2016)

€ 28.00 lunch menu (aantal gangen: 2)
€ 44.00 diner menu (aantal gangen: 3)

€ 59.00 à la carte

€ 26.00 min. prijs / fles witte wijn
€ 26.00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit
Parking beschikbaar
Huiswijn aanwezig

Onze partners