Den Gouden Harynck

Groeninge 25

8000 Brugge

76 /100

Type keuken:

Klassieke keuken

Chef:

Philippe Serruys

Sluitingsdagen:

Zaterdagmiddag - zondag - maandag en feestdagen
050/33.76.37 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Philippe Serruys en echtgenote-gastvrouw Marijke zijn 40 jaar aan de slag. Dat verdient waardering! Hun restaurant is gelegen in het O.-L.-Vrouwekwartier, dus in het hart van openluchtmuseum Brugge. Voor haar inwoners vertegenwoordigt Den Gouden Harynck een vaste culinaire waarde. Het spreekt voor zich dat deze duurzaamheid ook tot uiting komt in de kookstijl. De chef brengt klassiek bereide, hoogstaande producten, met niet al te veel aandacht voor vernieuwing. Op de dag van ons bezoek was het vier- of vijfgangenmenu verplicht. De weinig gekruide kreeft met kropsla en muntpesto vormde de opener. Er kwam beterschap met de sint-jacobsvrucht en de vergezellende bloemkool. De gebakken ganzenlever met kweepeer en granaatappel stuwde de tevredenheidsbarometer omhoog. De groeicurve werd evenwel niet aangehouden in het hoofdgerecht (lamsvlees uit Sisteron met zwarte look, pompoen en aubergine) en dessert (mascarpone met chocolade en mandarijn). De chariot met kaas daarentegen was indrukwekkend. De ontvangst en de bediening verliepen warm en vlot. De wijnkaart is bijzonder mooi, maar voorziet niet in formules van passende wijnen of wijnen per glas.

Prijsindicatie (18-02-2017)

€ 45,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 95,00 diner menu (aantal gangen: 5)


€ 41,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 41,00 min. prijs / fles rode wijn
Rolstoel vriendelijk
Parking beschikbaar
Hotel in de buurt

Onze partners