De Troubadour

Driekoningenstraat 72

2600 Berchem

65 /100

Type keuken:

Klassieke keuken

Chef:

Ben

Sluitingsdagen:

Zondag - maandag
03/239.39.16 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

"De Troubadour" is een druk beklant restaurant. Daardoor kan er in de eetzaal wel eens een vrij luidruchtige sfeer ontstaan. Aan de wanden hangen grote zwartwit-foto's van bevriende wijnboeren. Als gimmick krijg je als aperitiefhapje o.a. enkele sneetjes pancetta die, verpakt in een charcuterie-papier, op tafel worden aangeboden. De kaart is vrij summier en bevat 6 voorgerechten en 7 hoofdgerechten. Daarnaast zijn er ook nog enkele suggesties. Toen we hoorden dat de chef op de dag van ons bezoek maatjes wilde combineren met aardbeien, hebben we toch maar wijselijk voor de menukaart gekozen. Maar ook daar ontsnapten we niet altijd aan de soms nogal eigenaardige smaakcombinaties die hier op de klanten worden losgelaten. Onze foie gras bijvoorbeeld was op zich mooi van cuisson en subtiel gekorst, maar de combinatie met meloen en framboos werkte niet. Over het melktong-gehalte van de melktongfilets in ons hoofdgerecht hebben we enige twijfels. Ons dessert was dan weer wel een schot in de roos: heerlijk luchtig geklopte sabayon met op de bodem een bolletje ijs. Hierdoor ontstaat een zeer verleidelijk temperatuurverschil, dat ook een andere smaakbeleving genereert, naarmate je dieper lepelt. De wijnselectie mag er eveneens zijn met o.a. een verrassend mooie Bodegas Ego "Talento" 2014 (Jumilla) aan 5,50 euro per glas of 27.50 euro per fles. Toch overheerste aan het einde van ons bezoek een gevoel van ontgoocheling. Hoofdoorzaak daarvan is de nonchalance, die hier zowel in de keuken als in de bediening heerst. Mits wat meer focus kan het niveau van dit buurtrestaurant zeker omhoog.

Prijsindicatie (22-07-2016)

€ 37.00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 54.00 diner menu (aantal gangen: 5)

€ 56.00 à la carte

€ 32.00 min. prijs / fles witte wijn
€ 33.00 min. prijs / fles rode wijn
Rolstoel vriendelijk

Onze partners