De Mijlpaal

Sint-Truiderstraat 25

3700 Tongeren

85 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Jan Menten

Sluitingsdagen:

Dinsdag - woensdag - zaterdagmiddag
012/26.42.77 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

In het centrum van Tongeren vindt men Restaurant De Mijlpaal en of het een mijlpaal is! We genoten van een hartelijke ontvangst van gastvrouw An Penxten die ons meteen naar het rustige terras loodste voor het aperitief. We kozen het Mijlpaalmenu aan 58 euro (4 gangen) en we hebben het ons geenszins beklaagd.

Chef Jan Menten is niet aan zijn proefstuk toe en verwent meteen vanaf de eerste hap. Frisse, zomerse amuses die kwaliteit uitstralen, mooi gepresenteerd worden en bijzonder smaken, met onder meer een kroket van eendelever, watermeloen met selder en ganda. Makreel met feta en kersen en een saus met Cabernet Sauvignon is al even smaakvol als de baby lotte met spitskool, saffraan en zomeroester. Als hoofdgerecht een kalfsentrecôte met een kalfswang en risotto met artisjok, topsmaken met perfecte cuissons, dit is genieten in't kwadraat.

Ook voor vegetarische gerechten is de chef zeer creatief, bijvoorbeeld tempura van aubergine met fregula, een loempia met rode biet, mousse van avocado.

En als kers op de taart mag men het dessert zelf kiezen uit de kaart, de klassieker Dame Blanche smaakt ons altijd en het verse ijs is zeker een meerwaarde en van de gourmandises bij de koffie ontdekken we één van de beste cannelés of Bordeauxgebak die we ooit aten, hier verraadt de chef zijn roots.

De bakkerij en patisseriesalon van de ouders van chef Jan Menten werd modern en sfeervol omgebouwd tot het restaurant De Mijlpaal. Deze gastronomische "mijlpaal" wordt met hart en ziel uitgebaat en dat merk je tot in de details, proficiat. Dit restaurant behoort tot de FoodTaster.be top 20 van Vlaanderen.

Prijsindicatie (21-07-2017)

€ 38,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 58,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 78,00 diner menu (aantal gangen: 6)
€ 113,00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 82,00 à la carte

€ 45,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 55,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit

Onze partners