De Mijlpaal

Sint-Truiderstraat 25

3700 Tongeren

80 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Jan Menten

Sluitingsdagen:

Dinsdag - woensdag - zaterdagmiddag
012/26.42.77 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Op een zomerse zondag hangt er altijd een gezellige sfeer in Tongeren, de terrassen goed gevuld en zo ook het aangename stadsterras van Restaurant De Mijlpaal. We kiezen deze keer à la carte, maar worden toch ook verwend met 4 seizoenshapjes. Een taco met waterkers om mee te beginnen is een uiterst frisse start, gevolgd door een cracker met auberginecrème, een hapje met appel, avocado en maatje en tot slot pulpo cake, ruim voldoende bij het aperitief, maar de chef weet uitstekend om de zomer in het bord te brengen. Als voorgerecht kies ik gebakken eendenlever met kersen, koolrabi en Cabernet Sauvignon 34 euro. De eendenlever is perfect gebakken. De garnituren doen denken aan een bereiding van de zomer van 2017, maar dit is dan ook dé streek voor verse kersen. Het hoofdgerecht is een zeetong met kruidensalade en aardappelen 45 euro, noem dit gerust een klassieker, maar met een goede cuisson blijft dit verwennerij. Mijn tafelgenoot had op voorhand vegetarische gerechten gevraagd en krijgt lekkere aangepaste aperitiefhapjes wanneer nodig en een eerste gerecht met burrata, coeur de boeuf tomaat en bloemkoolmousse 30 euro wat erg fris smaakt en vervolgens als hoofdgerecht gebakken quinoa met zomergroenten 35 euro, even mooi gepresenteerd, maar iets minder verrassend wat de smaken betreft. Als dessert een Dame Blanche met verse slagroom 12 euro. We merken dat de bediening iets minder enthousiast verloopt dan bij ons vorige bezoek.

Prijsindicatie (29-07-2018)

€ 42,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 62,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 78,00 diner menu (aantal gangen: 6)
€ 116,00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 86,00 à la carte

€ 52,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 55,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Prijs Kwaliteit

Onze partners