De Kristalijn

Wiemesmeerstraat 105

3600 Genk

85 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Koen Somers

Sluitingsdagen:

Zaterdagmiddag - zondag - maandag
089/35.58.28 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Bij restaurant De Kristalijn werden we zeer stijlvol en aangenaam ontvangen. Wij kregen onmiddellijk het gevoel "thuis" te zijn. Het kader is mooi, verzorgd en zeker ook gezellig. We hadden een tafel met uitzicht op de zonnige tuin/golfterrein. We waren meteen in de stemming.

De vijf amuses waren een streling voor de tong en een uitdaging voor onze smaakpapillen. Wat de presentatie van de amuses betreft, daar worden we helemaal gelukkig van.

We hadden ook bij de reservatie opgegeven dat één persoon van het gezelschap geen champignons en chocolade lust. Daar werd perfect rekening mee gehouden.

We namen het lunchmenu (49 euro) van de actie "Dining with the Stars" met rivierkreeftjes (gepekelde varkenswang, asperges, ei, peterselie, kappertjes en beurre noisette). Een mooi gepresenteerd bord, fijne smaakcombinaties. Er was een fijn zuurtje aanwezig dat initieel een kleine explosie veroorzaakte in de mond en dan zachtjes wegebde. Fijne gewaarwording en een absolute meerwaarde aan dit gerecht.

Als tussengerecht serveerde de chef schelvis (tomaat, zeekraal, artisjok, daslook en parmezaan) met een perfecte cuisson en harmonieuze smaken, opnieuw zeer lekker. Het hoofdgerecht kip “Landes” (tuinbonen, courgette, raapjes en szechuanpeper) moet zeker niet onderdoen voor de voorgaande gangen, alle smaken vullen mekaar aan en de presentatie is ook een streling voor het oog.

De wijnen van het wijnarrangement,35 euro (Dining with the Stars) zijn subliem gekozen door de sommelier. Ze gaan perfect samen met de verschillende gerechten. Mooie paring. De sommelier getuigt bovendien van een goede wijnkennis, we kregen een duidelijke en verstaanbare voorstelling van elke wijn.

Tot slot kijken we uit naar het nagerecht, ivoorchocolade (groene thee, pistache en citrus). Op het moment dat het dessert ingezet werd, voelde ik onmiddellijk de mondhoeken stijgen. Door het zien van het bord kwam een fijne glimlach tevoorschijn. Je weet vooraf dat het in orde zal zijn. Echt een mooie afsluiter van een fantastische maaltijd. De lat werd van in het begin hoog gelegd en is nooit gezakt, soms zelfs nog een beetje gestegen. Een echte aanrader als je op zoek bent naar een super gezellige beleving.

Restaurant De Kristalijn heeft voor de liefhebbers een zeer gevarieerde theekaart. Je krijgt er een zandloper bij om de ideale tijd voor het trekken van de theeblaadjes aan te geven.

Het zaalpersoneel lijkt echt een geoliede machine. Iedereen kent zijn taak en ze vullen mekaar professioneel aan waar nodig. Er is ook ruimte om af en toe met hen in gesprek te gaan. Dit geef ons een fijn gevoel want je bent hier zeker geen nummer. Het tempo van voorschotelen van de gerechten is goed. We hebben helemaal niet lang moeten wachten en konden genieten, onze tong en smaakpapillen werden hier echt verwend vandaag. Het is duidelijk chef Koen Somers streeft naar perfectie, zowel voor de presentatie als de smaakcombinaties, proficiat.

Prijsindicatie (02-09-2017)

€ 48.00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 73.00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 79.00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 124.00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 96.00 à la carte

€ 45.00 min. prijs / fles witte wijn
€ 55.00 min. prijs / fles rode wijn
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit
Parking beschikbaar
Hotel in de buurt
Huiswijn aanwezig

Onze partners