Da Vinci

Havenstraat 27

6051 CS Maasbracht (Nederland)

82 /100

Type keuken:

Klassieke keuken

Chef:

Margo Reuten

Sluitingsdagen:

Zaterdagmiddag - maandag - dinsdag
0031/475.46.59.79 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Restaurant Da Vinci ligt net over de Nederlandse grens aan de gezellige haven van Maasbracht. Gastheer Petro Kools zorgt voor een persoonlijke en vriendelijke ontvangst. De inrichting van het interieur zorgt meteen voor een restaurantbeleving op meerdere niveaus, waardoor er voldoende ruimte is tussen de tafels wat meteen een ontspannen sfeer bevordert. Lady chef Margo Reuten is net als haar man Petro Kools een vaste waarde in de Nederlandse horeca en beiden kunnen terugvallen op jarenlange ervaring, waar men als gast mee van geniet. Margo Reuten brengt een frisse keuken met veel aandacht voor presentatie.

Zondagmiddag kozen we het Margo's Alliance menu, 4 gangen (90 euro), met originele aperitiefhapjes, als eerste gerecht Canadese kreeft met Limburgse asperge en een potje met Atlantische koningskrab en komkommer. Het tussengerecht was Noordzee Tarbot met ravioli van broccoli gevuld met geitenkaas, asperge, tuinbonen en Hollandaise saus. Voor het hoofdgerecht werd er kalfshaas met krokante zwezerik geserveerd, asperge, doperwten, gekarameliseerd witloof, saus van bospaddestoelen met stoverij van kalfswang en schuim van aardappel. Als dessert kregen we een soufflé van frambozen met hangop, rood fruit en vanille ijs. De wijnkaart is zeer uitgebreid en gastheer Petro Kools, ook ervaren sommelier is zeker bereid om te helpen. We namen de Griekse Viognier van het domein Gerovassillilou (49 euro), een niet voor de hand liggende keuze maar een uitzonderlijke harmonie bij alle gerechten.

De porties zijn ruim en hier gaat men in geen geval met honger buiten, de gekozen ingrediënten zijn ook allemaal van een uitstekende kwaliteit, zeker voor de prijs van het menu. Enige minpuntje was dat asperges in elke gang terugkwamen, maar dit zien we graag door de vingers omdat ze telkens zeer lekker bereid waren.

Een wandeling langs de haven is bovendien een meerwaarde.

Prijsindicatie (12-06-2016)

€ 65.00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 100.00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 100.00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 155.00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 94.00 à la carte

€ 39.00 min. prijs / fles witte wijn
€ 45.00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Prijs Kwaliteit
Parking beschikbaar
Huiswijn aanwezig

Onze partners