Château du Mylord

Rue Saint-Mortier 35

7890 Ellezelles

81 /100

Type keuken:

Klassieke keuken

Chef:

Les frères Thomaes

Sluitingsdagen:

Zondagavond - maandag - dinsdag
068/54.26.02 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Een prachtige zomerse dag en dan kunnen tafelen in de tuin van Le Château du Mylord, dit is genieten.

We worden stijlvol ontvangen en meteen begeleid naar onze tafel op het terras in de prachtige tuin rond het landelijke kasteelhuis. Dit restaurant draait al 36 jaar onder het bewind van de broers Jean-Baptiste en Christophe Thomaes. Geen stress, een geolied team dat de gasten ook perfect in het Nederlands kan bedienen. Bij de reservatie wordt wel gevraagd om de menukeuze al te bepalen, dit ontneemt ons deels de vreugde van het kiezen aan tafel, maar de kaart wordt toch nog overhandigd.

We kozen het seizoensdegustatiemenu van 105 euro en besluiten dit niet te veranderen. De amuses die bij het aperitief worden geserveerd zijn bijzonder fris en smaakvol, met af en toe een zure toets om onze smaakpapillen voor te bereiden. Eerst tonijn met perzik, vervolgens een fijne “pomme d’Amour” van ganzenlever en een frisse aspergesoep met verse geitenkaas. Tot slot een loempia van duif met een gel van whisky. Een pluspunt is dat een kaartje met de omschrijving van deze amuses op tafel wordt gezet. De aperitiefhapjes zijn goed gekruid en verzorgd gepresenteerd. Hier is de tijd zeker niet blijven stil staan.

Het eerste voorgerecht was een kreeftensalade met puree van aubergine, gerookte witte asperges en daslook. De kreeft had iets sappiger mogen zijn, maar verder een toffe combinatie en de zon in het bord. Het tweede voorgerecht is een stuk gebraden lijnbaars met King krab, crème van verse erwten en munt. De munt is goed gedoseerd en de luchtige saus zorgt voor een smaakvol geheel.

Als vleesgerecht volgt haantje met morieljes, polenta, escabèche van gele cantharellen, selderpuree en een stevige jus met Porto. Alle ingrediënten zijn lekker bereid, maar de saus maakt het gerecht net wat zwaarder.

Het dessert met aardbeien, yoghurt en munt maakt dit menu duurder en is volgens ons geen echte meerwaarde. Bij het menu van 85 euro valt dit dessert weg en gaat men meteen over tot een dessert van de kar, ijs of sorbets van de dag. Deze kar doet eerder denken aan een ziekenhuiskar en doet het gebak en de fruitsla onrecht aan. Als groet uit de keuken wordt afgesloten met de versnaperingen, een macaron van framboos, een marshmellow met abrikoos, een verse madeleine met chocolade en honing, een citroentaartje met yuzu en een glas met rode vruchteninfusie. Best wel lekker maar hier raden we zeker aan om met grote honger aan tafel te gaan.

Prijsindicatie (25-05-2017)

€ 85,00 (niet op zondag) lunch menu (aantal gangen: 4)
€ 130,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 105,00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 150,00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 120,00 à la carte

€ 40,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 40,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Parking beschikbaar
Huiswijn aanwezig

Onze partners