Castor

Kortrijkseweg 164

8791 Beveren-Leie (Waregem)

84 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Maarten Bouckaert

Sluitingsdagen:

Zaterdagmiddag - zondag - maandag
056/19.01.21 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Restaurant Castor blijft scoren bij FoodTaster.be. Chef Maarten Bouckaert en gastvrouw Stefanie Vandewalle zorgen voor een “feel good” in hun restaurant van het begin tot het einde. De tuin en het terras zijn met evenveel zorg en smaak aangelegd als de binneninrichting. Bij ons laatste bezoek in september genoten we van de frisse en zeer smaakvolle aperitiefhapjes, die met veel zorg en creativiteit gepresenteerd werden. De ham Noir de Bigorre en de dorito van rode peper met kippenlever en cheddar kaas was meteen een schot in de roos om onze smaakpapillen uit te dagen Het laatste hapje, de gegrilde Schotse langoustine met artisjok en bouillon van langoustines, was artistiek gepresenteerd op het bord en opnieuw bijzonder lekker. Dit brengt ons in de stemming voor het menu.

Als voorgerecht werd gebrande jonge makreel geserveerd met toast en Mediterrane smaken van zwarte olijf, burrata en tomaat. Daarbij had de jonge sommelier een uitstekende witte Spaanse wijn geselecteerd. Het hoofdgerecht was Iberico varkensrug en –buik met bloemkool en aardappelen. Opnieuw een zeer smaakvol gerecht, goed gekruid en sappig vlees. De jus van het varken met groene peper zorgde voor extra pit. De wijnsuggestie bij dit gerecht was een voltreffer, een Minervois uit Frankrijk zorgde voor een quasi perfecte harmonie. Het menu bood als voordessert een verfrissend glas met perzik, mojito en sorbet van bergamot, een ontdekkingsreis van aroma’s. Daarna volgde een klassieker: Dame blanche “all the way”. Hiermee konden we de lunch (41 euro zonder wijnen) schitterend afsluiten.

Het jonge zaalteam wordt uitstekend gecoacht en hun klantvriendelijkheid is lovenswaardig. De totaalbelevenis in restaurant Castor is van die aard dat we gerust wekelijks zouden willen terugkomen.

Prijsindicatie (06-09-2017)

€ 41,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 53,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 81,00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 108,00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 87,00 à la carte

€ 42,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 42,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit
Parking beschikbaar
Huiswijn aanwezig

Onze partners