Carcasse

Henri Christiaenlaan 5

8670 Koksijde (Sint-Idesbald)

75 /100

Type keuken:

Klassieke keuken

Sluitingsdagen:

Dinsdag - woensdag - donderdag (tijdens de schoolvakanties ook op donderdagen open)
058/51.72.49 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Restaurant Carcasse is het restaurant van de bekende slager Hendrik Dierendonck. Hij opende het in januari 2015 aan de achterkant van zijn slagerij in St-Idesbald (Koksijde). Uiteraard is het dan ook al vlees wat de klok slaat. De inrichting doet denken aan een voormalige beenhouwerij, maar Carcasse werd volledig nieuw ingericht. De ijzeren geleiders gaan wel tot in de beenhouwerij, waar vlees per kwartier kan getransporteerd worden naar het restaurant. Iedereen schuift aan aan grote tafels, met een keukenhanddoek als servet. Het zaalpersoneel komt met een kapblok aangereden met het vlees waar je uit kunt kiezen. Wij hadden de keuze tussen Wagyu, Hereford, Limousin, Simmental, Hostein en Rubia Gallega (85 euro per persoon) allemaal stukken vlees ambachtelijk afgerijpt gedurende verschillende weken. Het zijn grote stukken vlees, maar een stuk delen met je tafelgenoot kan niet, je moet elk een stuk nemen en zo kan de rekening snel oplopen. Wij kozen voor de minst gemarmerde Limousin (42 euro per persoon). Voor de kleinere eters kan een restportie meegenomen worden. Daarvoor proefden we van bloedworst met appel en een loempia van lamszwezeriken met Oosterse dipsaus. Het vlees werd geserveerd met enkele zeer originele slaatjes, uit de verschillende windstreken; een Aziatische salade met Paksoi, een Libanese salade met aubergines en een Vlaams bord met witlof, granaatappel en noten. Carcasse is het Walhalla voor de vleesliefhebber met een verwenbudget, alles is van zeer hoge kwaliteit en dit restaurant gaat een zeer grote toekomst tegemoet.

Prijsindicatie (23-02-2016)


€ 76.00 à la carte

€ 25.00 min. prijs / fles witte wijn
€ 25.00 min. prijs / fles rode wijn

Onze partners