Bruneau

Broustinlaan 73-75

1083 Brussel

84 /100

Type keuken:

Klassieke keuken

Chef:

Jean-Pierre Bruneau

Sluitingsdagen:

Dinsdag - woensdag
02/421.70.70 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Jean-Pierre Bruneau is één van de grootmeesters van de Belgische gastronomie. Heel wat jonge chefs zijn aan hem schatplichtig en leerden het vak in zijn keuken. Ondanks het feit dat hij ondertussen de 70 voorbij is, staat hij nog steeds met passie en gedrevenheid te koken. De basis van zijn creaties zijn ingrediënten van eerste kwaliteit. Voeg daarbij de geniale culinaire feeling en de ongeëvenaarde ervaring van de chef, en je krijgt gerechten waarvoor je speciaal naar Ganshoren komt.

Het witloofsoepje met een toefje mousse van blauw geaderde kaas bijvoorbeeld biedt een hemelse combinatie van aardse bitterheid en uitgerijpte rustieke ziltheid. Of de wilde eend, waarvan de perfecte cuisson een sensuele smaakrijkdom veroorzaakt die in dialoog treedt met de discreet gekorste ganzenlever: een feest van texturen. Het ene hoogtepunt volgt hier op het andere. Dit is een adres dat elke gastronoom, die naam waardig, verplicht zou moeten bezoeken.

Bij ons laatste bezoek, werden we al buiten opgewacht en zeer vriendelijk begroet. De maître begeleidde ons persoonlijk aan tafel, waarbij er ook aandacht gegeven werd aan het feit dat we Nederlandstalig waren, wat de verwelkoming nog persoonlijker maakte. Ook de gastvrouw is zeer prominent, op een positieve manier, aanwezig in de zaal. De presentatie van de verschillende gerechten, alhoewel dit een klassiek Frans geschoolde chef is, was wel top. Hier en daar legde hij ook een leuke trendy toets. De cuissons waren allemaal perfect. Kruiding mocht vooral bij het voorgerecht met de langoustines iets meer zijn. De klaargemaakte wilde eend werd aan tafel gepresenteerd, waarna ze in de keuken werd versneden. Het dessert met de mango en passievrucht was ronduit subliem. Een echte aanrader en zeker en vast een goede afsluiter van een toch wel geslaagde maaltijd.

Opnieuw valt op dat men hier én kwaliteit én mooie porties krijgt voor een interessante prijs.

Prijsindicatie (09-10-2016)

€ 55.00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 83.00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 125.00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 175.00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 100.00 à la carte

€ 42.00 min. prijs / fles witte wijn
€ 42.00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit

Onze partners