Bozar Brasserie

Baron Hortastraat 3

1000 Brussel

81 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Karen Torosyan

Sluitingsdagen:

Zaterdagmiddag - zondag - maandag
02/503.00.00 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Als je het in België over cultuur hebt, dan kun je niet om het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel heen. Als je over Brusselse gastronomie spreekt, moet je ook het in deze cultuurtempel gevestigd restaurant en zijn ‘chef de cuisine’ Karen Torosyan te berde brengen. Sinds zijn aanstelling in december 2010 timmert hij gestaag maar zeker aan zijn opgang. In 2015 werd hij in Tain-l'Hermitage (Drôme) wereldkampioen in het maken van ‘pâté en croûte’ met ‘cochon fermier, magret et foie gras de canard’.

Wij konden het dan ook niet maken dit voorgerecht niét te bestellen. Het bleek een terechte drager van de regenboogtrui! Aan de overzijde van de tafel verschenen perfect gegaarde sint-jacobsnoten uit Erquy, groene kool en gekonfijte varkensborst. Vanuit de open ‘Ben Martin’ keuken volgden daarna een prachtig gedresseerd maar onvoldoende warm bord met gevulde konijnenrug "Rex du Poitou’ à la Kriek en ook sappige maar iets te rosé gelaten Allaiton lamskoteletten uit Aveyron met humus en koriander. Voor de baba au rhum met ananas en gember paste slechts één woord: subliem. Ook de met meringues versierde citrustaart kon fel bekoren.

Bozar Brasserie is, in tegenstelling tot zijn naam, geen brasserie maar een gastronomisch stadsrestaurant waar het aangenaam is om te tafelen. Het door Victor Horta ontworpen art nouveau interieur vormt hierin nog altijd een meerwaarde.

Als Karen Torosyan met dezelfde wilskracht en met evenveel passie verder blijft koken, kan het niveau van dit restaurant ongetwijfeld nog de hoogte in.

Prijsindicatie (27-01-2017)

€ 44,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 79,00 diner menu (aantal gangen: 5)

€ 90,00 à la carte

€ 43,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 45,00 min. prijs / fles rode wijn
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit
Huiswijn aanwezig

Onze partners