Boury

Rumbeeksesteenweg 300

8800 Roeselare

87 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Tim Boury

Sluitingsdagen:

Zondag - maandag
051/62.64.62 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Wij bezochten Boury voor het eerst in september 2015. Tim en Inge maakten indruk: meteen een tópscore van 87/100 en een aanbeveling als één van onze favoriete adressen!

Boury was toen gelokaliseerd in een herenhuis aan de Diksmuidsesteenweg in Roeselare. In het voorjaar van 2016 kwam de verhuiswagen er langs voor een korte rit van ongeveer 5 km tot aan de Rumbeeksesteenweg.

Op een mooie maar geen doordeweekse julidag in 1302 ... euh 2017 is toch zo ver. Zoals destijds de Guldensporen slaat de imposante villa ter hoogte van huisnummer 300 in met heel grote G’s: Groen, Geweldig Groot, desalniettemin Gracieus.

Wij kiezen voor het zacht geprijsde viergangen menu (€ 67,00 pp). Bij ons oerklassiek sherry-aperitief van Bodegas Gutiérrez Colosia passeren niet minder dan ... 7 amuses! Daarvan impressioneert vooral de lichtvoetige pastille van kalamansi met timutpeper. Wat een binnenkomer!

Als vochtbegeleider voor wat volgt opteren wij uit de mooie wijnkaart van sommelier Frederik Nerinckx voor de Australische chardonnay Shaw+Smith M3 uit Adelaide Hills: geen houterige krachtpatser maar een elegante, steenachtig minerale wijn met de diepgang en de klasse van een grote Bourgogne. De afdronk is in harmonie met zowel de salade van sappige Oosterscheldekreeft als de perfect gegaarde tarbot met grijze Noordzeegarnalen, venkel en bouillabaisse. Ook nadien blijft het Geweldig Genieten Geblazen met een duif uit Steenvoorde, girolles en ajuin uit de Cevennes.

Chef Tim houdt de vervoering aan tot het diseinde met nagerechten zoals perzik met citrusafrikaan en aardbeivariëteiten met geitenmelk en ijzerkruid: Gewoonweg Gaaf! Restaurant Boury blijft ons enorm boeien. Het behoudt dan ook zijn hoge score van 87/100 en ook onze warme aanbeveling als een tópadres!

Bij het buitengaan vroeg de gastvrouw Inge of we geen water willen voor de terugreis, zeer attentvol bij hoge temperaturen!!!

Prijsindicatie (11-07-2017)

€ 55,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 79,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 108,00 diner menu (aantal gangen: 7)
€ 157,00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 110,00 à la carte

€ 50,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 50,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit
Parking beschikbaar
Hotel in de buurt
Huiswijn aanwezig

Onze partners