Bon Bon

Tervurenlaan 453

1150 Sint-Pieters-Woluwe

90 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Christophe Hardiquest

Sluitingsdagen:

Zaterdag - zondag - maandag
02/346.66.15 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

‘Salon d'artisan cuisinier’. Dat is de ondertitel die Christophe Hardiquest bedacht voor zijn ‘Bon Bon’. Die vlag dekt de lading helemaal! De eetzaal van de witte villa, gelegen op de hoek van de Tervurenlaan en de Kolonel Daumerielaan, ademt een gemoedelijke, haast intieme sfeer uit ondanks de open keuken. Daarin oefenen de chef en een veelkoppige brigade een ambacht uit: handwerk als vakmannen. De borden die zij voortbrengen zijn van topniveau.

Ons laatste bezoek aan Bon Bon dateert van juli bij mooi zomerweer. Zaaldirecteur Benoît Brochard leidde ons naar het terras. Inzake sfeer en gezelligheid zal deze ruimte nooit kunnen meedingen naar de titel van het mooiste zomerterras. Licht storend was ook het lawaai van het wegverkeer op de Tervurenlaan.

Chef Christophe komt zelf het menu toelichten. Ondanks alom toegenomen erkenning is hij nog altijd de eenvoud zelve. Ook de beschrijving van de gerechten weerspiegelde deze karaktertrek. Zij waren daarenboven samengesteld op basis van vooral Belgische producten! Geniet mee: Makreel met Kriek Cantillon, Asperges à Ma flamande, Tarbot uit Zeebrugge met ijzerkruid, prei en rabarber, Duif op Luikse wijze, Kalfstong met madeirasaus, Grevenbroecker ijs met witte porto en cacao, Granité van wilde tijm met ijs van brocciukaas, Fontainebleau uit Beersel met ijs van zuring en zwarte peper.

Zoals tijdens onze voorgaande bezoeken werden wij ook opnieuw getroffen door de vindingrijkheid van al deze gerechten, de kwaliteit der ingrediënten, de gedurfde kruiding en vooral de combinatie van de smaken en de texturen. Het was allemaal van een uitermate hoog niveau en geweldig in balans. De keuken van Bon Bon blijft derhalve ‘dubbel goed’ scoren.

Foodtaster.be hecht in zijn beoordeling ook belang aan de bediening en de klantvriendelijkheid. Desbetreffend bleven wij op onze honger zitten. Onze ontvangst verliep koel. Tijdens de hele duur van de service ontbeerden wij oprecht aanvoelende hartelijkheid en vurige gedrevenheid. De wijnsuggesties van de sommelier Antoine Lehebel (Beste Sommelier van België 2014) waren ook niet in harmonie met de gerechten! De zaalbrigade sprak ook geen woord Nederlands! Indien Bon Bon in Vlaanderen geliefd wil worden, moet Christophe Hardiquest dit euvel écht als een belangrijk werkpunt ter harte nemen.

Onze score: - smaakbeleving en presentatie gerechten: 65/70 - bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 25/30 - totaal: 90/100

Prijsindicatie (03-07-2018)

€ 75,00 lunch menu (aantal gangen: 2)
€ 105,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 185,00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 270,00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 167,00 à la carte

€ 70,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 70,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Parking beschikbaar
Huiswijn aanwezig

Onze partners