B23

Brouwersvliet 23

2000 Antwerpen

74 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Kevin De Backer

Sluitingsdagen:

Zaterdagmiddag - zondag
03/345.15.14 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Het eerste wat opvalt als je B23 binnenstapt is een grote muurschildering, die de sfeer van de Red Star Line oproept. Dan valt het oog op de grote wijnmand, tegenover de toog, waar het ruime wijn aanbod in al zijn glorie staat uitgestald. De jassen moeten jammer genoeg zelf in een sas bij de toegangsdeur hangen, waar ze bovendien uit het zicht hangen van het zaalpersoneel. Tafeltjes aan de ingang kunnen op een frisse dag last hebben van de tocht die door de zware zwarte gordijn niet volledig wordt tegengehouden. Wie achteraan in de zaak plaatsneemt, heeft zicht op de open keuken waar chef Kevin De Backer de plak zwaait. Eén van de specialiteiten van B23 zijn de dry aged vleesschotels, afkomstig van Aberdeen Black Angus, Holstein of Chianina-runderen, maar ook niet-carnivoren komen hier aan hun trekken. Wij genoten vooral van de heerlijke canneloni met ossenstaart en van het super malse Iberico-varken, ook de skrei was zeer vers met een perfecte garing. De enige opmerking was de brave kruiding van de gerechten en een overvloedig gebruik van zoet-zuur accenten. Er wordt wel gezorgd voor een interessante wijnkaart met een gevarieerd aanbod wijnen per glas, wat zeker een meerwaarde is. Het tweede bezoek op 24 januari zorgde voor nog mooiere gerechten en geeft de volgende commentaren :

B 23 heeft tot nu toe nog niet de waardering gekregen dat het verdient. Chef Kevin De Backer en zijn team brengen de Franse keuken met een trendy toets. Elk gerecht is een meesterwerkje dat dicht in de buurt komt van de signatuur van Sergio Herman. Dat is ook logisch, want Kevin heeft een hele tijd meegedraaid in Pure C in Cadzand. De chef is dan ook best te omschrijven als 'de Antwerpse Sergio Herman'. Het menu van 37 euro is van zeer hoge kwaliteit en goedkoop. Er worden bij sommige gerechten wel enkele supplementen aangerekend, maar zeker niet overdreven. Wij kregen verschillende amuses, heel verzorgd, lekker en origineel. Een stukje gerookte zalm met crème van avocado, een rillette van gevogelte met crumble van curry en is van pickels, een pittig pompoensoepje en slaatje van quinoa met gerookte eendenborstfilet. Van de suggesties proefden we de surf en turf met Sukade / Langoustine / panna cotta bisque en als hoofdschotel Zeetongfilet/rode kool impressie / gebrande boter. Als afsluiter de overheerlijke Dreams in chocolate. De wijnen werden perfect aangepast aan de gerechten zodat het een fantastische totaalbeleving werd.

Prijsindicatie (15-01-2016)

€ 37.00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 59.00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 60.00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 92.00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 70.00 à la carte

€ 26.00 min. prijs / fles witte wijn
€ 29.00 min. prijs / fles rode wijn
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit

Onze partners