Abac Barcelona

Av. del Tibidabo 1

08022 Barcelona

92 /100

Type keuken:

Mediterraanse keuken

Chef:

Jordi Cruz

Sluitingsdagen:

Alle dagen open
0034/933.196.600 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

De Avenida del Tibidabo. De eerste keer dat we van deze steil oplopende laan in Barcelona hoorden was in Carlos Ruiz Zafóns bestseller “De schaduw van de wind”. Maar na een bezoek aan toprestaurant ABaC op het nummer 1 zullen we Tibidabo voortaan herinneren omwille van een uitzonderlijke culinaire ervaring. De 37-jarige chef Jordi Cruz en zijn 25-koppige keukenteam tovert voor ons een tiengangenmenu aan tafel. Het design uit het decor is een streling voor het oog, net als de 10 geserveerde gerechten een streling zijn voor oog en smaakpapillen. De keukeninspiratie haalt chef Cruz duidelijk uit alle vijf de continenten. Een voorbeeld is de taco gevuld met een emulsie van ganzenlever en begeleid met een ronduit verbluffende chocoladesaus met een pikante Mexicaanse toets… De Argentijnse, charmante maître d'hôtel vertelt op een enthousiaste manier het verhaal bij elk van de gerechten en schakelt vlot over van Spaans op Engels. En ook Jordi Cruz zelf kent zijn wereld als hij aan het eind van de avond iedere tafel persoonlijk gaat groeten. Al laten we in het midden waarom vooral de Spaanse vrouwen na het diner met hem een selfie willen: omwille van zijn culinaire kunnen, omwille van zijn hoge knuffelgehalte of omwille van zijn beginnende cultstatus of omwille van alledrie? Dat ze hun selfie in elk geval maar goed bijhouden want van deze man gaan we nog horen!

Prijsindicatie (09-05-2015)

€ 135 diner menu (aantal gangen: 10)
€ 200 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 115 à la carte

€ 55 min. prijs / fles witte wijn
€ 55 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit
Parking beschikbaar
Hotel in de buurt
Huiswijn aanwezig

Onze partners